Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Τι ενόχλησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν πήγε στο Μαξίμου


Όταν πλέον ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε μόνος άρχισαν οι…
αποκαλύψεις. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η στήλη Κονκλάβιο στην Καθημερινή, 
πόρτες γραφείων ήταν κλειδωμένες και χρειάστηκε να κληθεί ειδικός κλειδοκράτορας για να ανοίξουν τα γραφεία! Και δεν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο νέος ένοικος του Μαξίμου. Το Μέγαρο Μαξίμου ήταν… «ποτισμένο» στη μυρωδιά του τσιγάρου. 

«Μπίχλα από τσιγάρο» ήταν η έκφραση του ανθρώπου που αποκάλυψε τα παραπάνω στη στήλη της Καθημερινής. Να σημειωθεί πως πέρα από το γεγονός πως -υποτίθεται- το κάπνισμα απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους όπως το Μαξίμου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι φανατικός αντικαπνιστής και είναι πολλές οι φορές που έχει δημόσια μιλήσει για την πρόθεσή του να εφαρμοστεί παντού και αυστηρά ο αντικαπνιστικός νόμος. 

Το «καλό» για τον νέο πρωθυπουργό είναι πως η έδρα της νέας κυβέρνησης θα «μετακομίσει» από το Μαξίμου στο κτίριο όπου παλιότερα στεγαζόταν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας. Το Μαξίμου θα γίνει κάτι σαν… μουσείο και εκεί θα γίνονται μόνο οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι καπνιστής. Λίγες είναι οι στιγμές που καπνίζει. Μία ήταν και αυτή κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς τον Νοέμβριο του 2015 και είχε ζητήσει ένα τσιγάρο. 

«Ποιος θα μου δώσει ένα τσιγάρο; Γιατί με αυτά που ακούω νομίζω πως το χρειάζομαι» είχε πει τότε με μια δόση χιούμορ ο πρωθυπουργός καθώς η συζήτηση στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όδευε προς το τέλος της. Ο Τσίπρας βολεύτηκε με «τράκα» από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη που έτεινε το πακέτο του (μάρκας Καρέλια). Φανατικός καπνιστής είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ίσως ήταν ένας από τους συχνούς καπνιστές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs