Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Εμπάργκο του Ισραήλ σε Βορίδη: «Δεν θα συνεργαστούμε με τον αντισημίτη» - Πυρά και κατά Άδωνι


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Ισραήλ η υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ...
Jerusalem Post, ανώτερη διπλωματική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα ότι το «Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας Μάκη Βορίδη, λόγω του αντισημιτικού παρελθόντος του».




Το ρεπορτάζ περιγράφει τον Μητσοτάκη ως ένα φιλοισραηλινό πολιτικό, τον οποίο συνεχάρη μετά την εκλογική νίκη του ο επικεφαλής του παγκόσμιου Εβραικού κογκρέσου Ρόναλτ Λόντερ: «Είναι πραγματικό φίλος του Ισραήλ και έχει επιδείξει πραγματική υποστήριξη και φιλία απέναντι στην εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδος».

«Αλλά ο Μάκης Βορίδης, έχει παρελθόν αντισημιτισμού», ανέφερε ο ίδιος.

Η εφημερίδα περιγράφει αναλυτικά την πολιτική σταδιοδρομία του Μάκη Βορίδη, από «ελληνικό μέτωπο» και τον Πλεύρη μέχρι το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη «ανθρώπου που κατηγόρησε τους Εβραίους για τους δίδυμους πύργους».

Επίσης αναφορά γίνεται και στην μαθητική οργάνωση «Ελεύθεροι Μαθητές» που ίδρυσε ο Βορίδης για την οποία σημειώνεται ότι τα μέλη της χαιρετούσαν ναζιστικά και έβαφαν σβάστικες στους τοίχους.

Από τα πυρά της Jerusalem Post δεν γλιτώνει ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε δηλώσεις που φιλοξενούνται στο ρεπορτάζ χαρακτηρίζεται αντισημίτης και συνοδοιπόρους του Κώστα Πλεύρη του οποίου τα βιβλία εξέδιδε.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζονται οι δηλώσεις ότι «όλες οι τράπεζες ανήκουν στους Εβραίους και πως «το εβραϊκό λόμπι θα κρίνει το μέλλον του δημοσίου χρέους της Ελλάδας».

Τέλος γίνεται αναφορά στον αντιπρόεδρο της παγκόσμιας ζιονιστικής ένωσης Γιάκοβ Χάγκελ, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή Βορίδη από την κυβέρνηση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs