Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Κτηνωδία στη Βραζιλία: Έπαιζαν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια των νεκρών αντιπάλων τους


Τουλάχιστον 57 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εξέγερσης στη φυλακή της Αλταμίρα, στην Πολιτεία Παρά της Βραζιλίας ...
Σοκ προκαλεί ένα βίντεο από μια φυλακή στη Βραζιλία, στην οποία τρόφιμοι προβάλλονται να παίζουν κλωτσώντας τα κεφάλια νεκρών τροφίμων, 
τους οποίους σκότωσαν κατά τη διάρκεια σύρραξης που σημειώθηκε τη Δευτέρα. Οι νεκροί στη φυλακή της Αλταμίρα στην Πολιτεία Παρά κατά τη διάρκεια της αιματηρής εξέγερσης υπολογίζεται πως έφτασαν τους 57.

Περίπου έξι από τους τροφίμους φαίνεται να βρίσκονται στην ταράτσα της φυλακής και να χρησιμοποιούν ανθρώπινα κεφάλια σαν μπάλες, παίζοντας με αυτά ποδόσφαιρο. Το ανατριχιαστικό στιμιότυπο κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά την εξέγερση που ξέσπασε στη φυλακή.


Σύμφωνα με τοπικές αναφορές η εξέργεση ξεκίνησε όταν τα μέλη μιας συμμορίας από μια πτέρυγα εισέβαλαν σε μια άλλη πτέρυγα, την οποία κατέλαβε μια αντίπαλη τους ομάδα, και αφού κλείδωσαν ένα δωμάτιο έβαλαν φωτιά, προκαλώντας το θάνατο σε πολλούς κρατούμενους από ασφυξία.

Η στρατιωτική αστυνομία κλήθηκε στη σκηνή και διαπραγματευόταν με τους κρατούμενους.

Τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο αξιωματικοί των φυλακών είχαν κρατηθεί ως όμηροι στη σύγκρουση, αλλά τελικά απελευθερώθηκαν μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία και την Εισαγγελική Υπηρεσία του κράτους.


Όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Παρά: «Επρόκειτο για μια σύγκρουση μεταξύ μελών αντιπάλων συμμοριών. Δύο φύλακες κρατήθηκαν όμηροι, όμως έχουν ήδη απελευθερωθεί». Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα 16 από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν.

Οι σφαγές αυτές αποδίδονται στον πόλεμο μεταξύ αντιπάλων καρτέλ ναρκωτικών. Η βόρεια Βραζιλία είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή για τη μεταφορά κοκαΐνης που προέρχεται από τις γειτονικές παραγωγούς χώρες, όπως η Κολομβία, η Βενεζουέλα και η Βολιβία.


Η φυλακή της Αλταμίρα υπολογίζεται πως διαθέτει χωρητικότητα για 200 τρόφιμους αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκεί 311 άτομα. Το 2016 κρατούνταν σε φυλακές της Βραζιλίας 727.000 άνθρωποι, ενώ η χωρητικότητα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων ανέρχεται μόλις στις 368.000 θέσεις, σε μια χώρα 210 εκατομμυρίων κατοίκων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs