Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Εικόνες από τα τεθωρακισμένα του μέλλοντος έδωσαν στην δημοσιότητα οι ΗΠΑ - Τεθωρακισμένα οχήματα πλήρως τηλεκατευθυνόμενα.


Σε μια συνάντηση για το μέλλον των στρατιωτικών εξοπλιστικών συστημάτων, ο Ντάγκλας Σκοτ, υπεύθυνος του τμήματος τηλεπικοινωνιών και ...
τεχνολογιών του αμερικανικού στρατού, δημοσίευσε για πρώτη φορά μερικές εικόνες από το μελλοντικό μοντέλο επανδρωμένου οχήματος πάνω στο οποίο εργάζονται οι τεχνικοί και μηχανικού του στρατού.




Στην παρουσίαση του αναφέρεται σε «Next Generation Combat Vehicle», δηλαδή σε ένα οχήματα μάχης, τεθωρακισμένα, επόμενης γενιάς τα οποία όμως, στην παρούσα φάση, βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Η υλοποίηση τους όμως θα βοηθήσει τον στρατό να κάνει ένα επαναστατικό βήμα στην εξέλιξη τεθωρακισμένων οχημάτων. Το συναρπαστικό κομμάτι είναι πως για πρώτη φορά υπήρξε η απεικόνιση ενός πολεμικού οχήματος του μέλλοντος.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και συγκεκριμένα της ρομποτικής θα μπορούσε να κάνει αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα πλήρως τηλεκατευθυνόμενα.

Οι στρατιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις από ασφαλές περιβάλλον μέσω τηλεχειριζόμενων αυτόνομων συστημάτων.

Η νέα γενιά των όπλων μάχης προορίζεται να αντικαταστήσει τα τεθωρακισμένα Bradley, και η παραγωγή τους θα ξεκινήσει από 2026. Θα είναι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν καλύτερα σε μελλοντικά περιβάλλοντα μάχης, θα ελίσσονται καλύτερα, η κάννη θα περιστρέφεται πιο εύκολα και θα καλύπτει μεγαλύτερο πεδίο βολής.


Αναμένεται να αναπτυχθούν τρεις παραλλαγές τεθωρακισμένων οχημάτων. Η πρώτη παραλλαγή που ονομάζεται RCV-Light θα ζυγίζει περίπου επτά τόνους και θα περιλαμβάνει μια δέσμη αισθητήρων, η δεύτερη, η RCV-Medium θα ζυγίζει περίπου 10 τόνους και θα είναι εφοδιασμένο με ένα κανόνι μεσαίου διαμετρήματος με κατευθυνόμενα βλήματα. Και τέλος, η τρίτη εκδοχή, RCV-Heavy, θα ζυγίσει περίπου 20 τόνους και παρόλο που θα είναι το πιο εξοπλισμένο, θα χάνει σε ταχύτητα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs