Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Συνελήφθη ο αδελφός του δράστη της βομβιστικής επίθεσης στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε (Photos)


Ο αδελφός του δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι το ...
2017, συνελήφθη την Τετάρτη μόλις έφτασε στο Λονδίνο, μετά την έκδοσή του από τη Λιβύη.
Ο Χάσεμ Αμπέντι, αδελφός του Σαλμάν Αμπέντι, κατηγορείται για "δολοφονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνωμοσία με στόχο την πρόκληση έκρηξης ικανής να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές", ανέφερε η αστυνομάι του Μάντσεστερ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Ίαν Χόπκινς, ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών, εξήγησε ότι ο Αμπέντι παραδόθηκε το πρωί της Τετάρτης από τις λυβικές αρχές. Κρατείται προσωρινά σε αστυνομικό τμήμα και θα οδηγηθεί σύντομα ενώπιον δικαστηρίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

"Πρόκειται σαφέστατα για μια πολύ σημαντική στιγμή της έρευνας", σχολίασε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. "Ελπίζω ότι αυτή η εξέλιξη θα χαροποιήσει τους συγγενείς όλων των θυμάτων" και θα επιτρέψει "να οδηγηθεί η υπόθεση στα δικαστήρια", πρόσθεσε.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα την έκδοση του Αμπέντι ο οποίος παραδόθηκε σε εκπροσώπους της βρετανικής πρεσβείας στο αεροδρόμιο Μιτίγκα.


Η παραστρατιωτική Δύναμη Ραντάα ("Αποτροπής"), που πρόσκειται στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, είχε συλλάβει τον πατέρα και τον αδελφό του Σαλμάν Αμπέντι λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ. Ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος λίγες εβδομάδες αργότερα, όχι όμως και ο αδελφός. Σύμφωνα με τη Δύναμη Ραντάα, ο Χάσεμ Αμπέντι ομολόγησε ότι βρισκόταν στη Βρετανία την περίοδο της προετοιμασίας της επίθεσης και ότι είχε γνώση "των λεπτομερειών αυτής της τρομοκρατικής επιχείρησης".

Στις 22 Μαΐου 2017 ο Σαλμάν Αμπέντι πυροδότησε μια βόμβα στην έξοδο του συναυλιακού χώρου όπου εμφανιζόταν η Αμερικανή ποπ σταρ Αριάντα Γκράντε. Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, και άλλοι εκατό τραυματίστηκαν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο