Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΗΠΑ: Εξάρθρωση μεγάλης σπείρας εμπόρων ναρκwτικών – Κατασχέθηκαν 13 τόνοι κοκαΐνης - Βρέθηκαν να επιπλέουν σε δέματα


Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε κύκλωμα εμπόρων ναρκwτικών και κατέσχεσε 13 τόνους κοκαΐνης...
, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στα ανοικτά των ακτών της Λατινικής Αμερικής.
Τα ναρκwτικά, αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων, βρέθηκαν να επιπλέουν σε δέματα σε διεθνή ύδατα στο ανατολικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, κατά μήκος των ακτών του Μεξικού και της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου.

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές καταγράφονται εντυπωσιακές εικόνες από την αναχαίτιση της πορείας, σε πολύ υψηλές ταχύτητες, ενός σκάφους, που θεωρείται ύποπτο ότι μετέφερε κοκαΐνη, με τους επιβαίνοντες να αναγκάζονται να πετάξουν τα ναρκwτικά στη θάλασσα.

Ταχύπλοα του αμερικανικού λιμενικού σώματος σταμάτησαν συνολικά έξι ύποπτα για μεταφορά ναρκwτικών σκάφη.

«13 τόνοι κοκαΐνης που δεν θα καταλήξουν στους δρόμους των ΗΠΑ και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε τη μάχη εναντίον των εγκληματικών οργανώσεων που μεταφέρουν κάθε ημέρα αυτήν την κοκαΐνη μακριά στον Ειρηνικό» δήλωσε ο ναύαρχος Πίτερ Γκάουτιερ.

Από τις αρχές του 2019, η αμερικανική ακτοφυλακή έχει σταματήσει περισσότερα από 100 ύποπτα σκάφη, έχει κατασχέσει περισσότερους από 100 τόνους κοκαΐνης κι έχει συλλάβει περισσότερους από 400 υπόπτους στις περιοχές διέλευσης των ναρκwτικών στο ανατολικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs