Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Το τυροκομείο από την Πίνδο που έγινε μια βιομηχανία εκατομμυρίων - Από το τυροκομείο που υπήρχε στο υπόγειο του σπιτιού


Δύο παράλληλες ιστορίες που συναντιούνται το 2000 είναι το αποτέλεσμα της επιτυχίας που διαγράφει τα τελευταία χρόνια η ...
γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος (Ελληνικά Γαλακτομεία) φτάνοντας το 2018 τα 342 εκατ. ευρώ σε έσοδα.




Η πρώτη ιστορία ξεκινάει από μια οικογένεια σε ένα ορεινό βουνό της Πίνδου και το τυροκομείο που υπήρχε στο υπόγειο του σπιτιού. Ένα τυρί τόσο νόστιμο που οδηγεί στην δημιουργία του νέου τυροκομείου Πίνδος με έδρα τα Τρίκαλα το 1965, την ίδια χρονιά που στην πόλη της Λάρισας δημιουργείται η Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος.

Έτσι ξεκινάνε δύο παράλληλες αλλά και αντίθετες ιστορίες. Η Όλυμπος παρά την επιτυχία αρχίζει και συσσωρεύει χρέη ενώ αντίθετα η Πίνδος μετατρέπεται το 1985 στην εταιρία Τυροκομικά Αδερφών Σαράντη – ΤΥΡΑΣ Ο.Ε. και μέσα στα επόμενα χρόνια εξελίσεται σε έναν από τους κορυφαίους εξαγωγείς τυροκομικών στην Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα τα αδέλφια Σαράντη προχωρούν στην εξαγοράς της Όλυμπος το 2000. Η εκτόξευση ξεκινά και η Όλυμπος μπαίνει σταδιακά σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι με μια σειρά προϊόντων που περιλαμβάνει γάλα, τυριά, γιαούρτια, βούτυρα και χυμούς φρούτων.

18 χρόνια μετά τα έσοδα της εταιρίας φτάνουν τα 342 εκατ. ευρώ (και τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας τα 58 εκατ) με στόχο το 2019 ο κύκλος εργασιών να φτάσει τα 380 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα τα προϊόντα της Όλυμπος πλέον ταξιδεύουν και στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία τις Βαλκανικές χώρες και Σκανδιναβικές χώρες, με τις εξαγωγές να αποτελούν το 47% του συνολικού τζίρου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs