Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Που πηγαίνουν οι Έλληνες διακοπές και πόσα ξοδεύουν - Η έρευνα καταγράφει τις συνήθειες των Ελλήνων


Τα ταξίδια έχουν γίνει πολύ πιο γρήγορα, πιο συχνά και ακόμα πιο εύκολα από ότι πριν 10 και 20 χρόνια. Όμως ...
τι αντίκτυπο έχει αυτό στους Έλληνες; Που πηγαίνουν διακοπές και πόσα ξοδεύουν;




Η έρευνα της Picodi απαντάει σε αυτά τε ερωτήματα καθώς καταγράφει τις προτιμήσεις αλλά και τις συνήθειες των Ελλήνων.


Τοπ προορισμοί και διακοπές

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 82% των Ελλήνων επιλέγει να περάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα με μόνο το 12% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι προτιμάει το εξωτερικό και συγκεκριμένα την Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο.

Παράλληλα το 46% των ερωτηθέντων επιλέγει να πάει για διακοπές κατά την διάρκεια τουριστικής περιόδου αιχμής ενώ μόνο το 25% προτιμάει την περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη. Επιπλέον σχεδόν οι μισοί Έλληνες (46%) θα πάνε για διακοπές για περίπου μία εβδομάδα με μόνο το 24% των ερωτηθέντων να απολαμβάνει τις διακοπές του για δύο εβδομάδες.


Με ποιους πάμε διακοπές με τη μεταφορικό μέσο και πόσο πληρώνουμε

Για αρχή το 88% απάντησε πως θέλει να πηγαίνει κάθε φορά σε καινούργια μέρη και μόνο το 12% ξαναγυρνάει σε μέρη που έχει επισκεφτεί ξανά. Εντύπωση κάνει ότι από το σύνολο των ερωτηθέντων το 61% επιλέγει τα μέσα μαζικής μεταφορά ως το αγαπημένο τους τρόπο μετακίνησης ενώ ακολουθούν η ενοικίαση αυτοκινήτου με 23%, το ταξί με 14% και το οτοστόπ με 2%.


Με ποιον ή ποιους όμως προτιμάνε οι Έλληνες να περνάνε τις διακοπές τους; Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων του 53% ταξιδεύει με την οικογένειά τους, το 30% με σύντροφο, το 14% με φίλους και μόνο ένα 4% προτιμά τη μοναξιά στις διακοπές.


Επιπλέον οι Έλληνες ξοδεύουν περίπου 531 ευρώ ανά άτομο για τις διακοπές τους κάτι που μας φέρνει στην 16 θέση της λίστας, ενώ τα περισσότερα ξοδεύουν οι Αυστραλοί (1350 € ανά άτομο) και τα λιγότερα οι Πακιστανοί (170 €) και οι Ινδονήσιοι (185 €).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs