Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Αδέρφια υπερήλικες εντοπίστηκαν σε κατάσταση ασιτίας μέσα στο σπίτι τους στον Βόλο


Τα δύο αδέρφια, ένας άνδρας και μία γυναίκα, βρίσκονταν στο σπίτι τους, αλλά δεν έδιναν σημεία ζωής εδώ και μέρες ...
Σε κατάσταση ασιτίας εντοπίστηκαν δύο αδέρφια υπερήλικες στο Βόλο.
Τα δύο αδέρφια, ένας άνδρας και μία γυναίκα, βρίσκονταν στο σπίτι τους, αλλά δεν έδιναν σημεία ζωής εδώ και μέρες.

Κάτοικοι κεντρικής συνοικίας του Βόλου κάλεσαν απεγνωσμένα για βοήθεια το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Χτυπούσαν το κουδούνι, αλλά δεν άκουγαν καμία φωνή πίσω από την πόρτα. Οι δύο υπερήλικες ήταν γνωστό στη γειτονιά ότι δεν έχουν κανέναν συγγενή ούτε κοντινό, ούτε μακρινό, ώστε να έρχεται σε επαφή μαζί τους και να τους προσέχει. Καθώς ζουν μόνοι στο σπίτι, γείτονες ανησύχησαν μήπως κάτι κακό είχε συμβεί.

Στον τόπο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκεί κλήθηκε και μετέβη και η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη, που γνωρίζει τους ηλικιωμένους, οι οποίοι πριν από δέκα ημέρες είχαν διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Καμία φωνή δεν άκουγαν και οι αστυνομικοί στις επανειλημμένες εκκλήσεις και τελικά κλήθηκε για βοήθεια κλειδαράς, ενώ συναισθήματα φόβου και αγωνίας κατέκλυζαν τους γείτονες που παρακολουθούσαν τις ενέργειες με κομμένη την ανάσα. Προς ικανοποίηση όλων τελικά τα δύο αδέρφια αποδείχτηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Ομως, έχρηζαν βοήθειας, καθώς οι υπερήλικες έδειχναν υποσιτισμένοι. Ο άντρας ήταν πεσμένος στο πάτωμα και δεν μπορούσε να σηκωθεί άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, ενώ η γυναίκα βρισκόταν στο κρεβάτι, καθώς δεν έχει επαφή με το περιβάλλον λόγω γεροντικής άνοιας. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τους δύο ταλαιπωρημένους ηλικιωμένους και τους διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι δύο υπερήλικες βρίσκονταν σε αυτή την κατάσταση για τουλάχιστον δύο με τρεις μέρες από τότε που ξαφνικά σταμάτησαν να δίνουν σημεία ζωής και να έχουν επαφή με τον κόσμο. «Εμείς θα φροντίσουμε σήμερα Τετάρτη οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου να μεριμνήσουν για τους δύο υπερήλικες, που χρειάζονται φροντίδα και μέριμνα», είπε η κ. Χάλαρη, που μετέβη στο σπίτι των υπερήλικων από την πρώτη στιγμή που κλήθηκε και παρείχε κάθε συνδρομή στην Αστυνομία.
Πηγή: taxydromos.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs