Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Μπεχράκης: «Να επιβληθούν κυρώσεις στον Πολάκη, παραβιάζει τον νόμο»


Για τη φωτογραφία που διακρίνεται να κάθεται στο καφενείο της Βουλής, ενώ μπροστά του βρίσκεται ένα τασάκι ...
με δύο αναμμένα τσιγάρα

Σάλος ξέσπασε μετά την άκρως προκλητική φωτογραφία που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook o Παύλος Πολάκης, ο οποίος ευκαιρία ψάχνει για να προβάλλει την αδυναμία του στο κάπνισμα, πυροδοτώντας καταγγελτικά σχόλια.

Κατάφωρη και προκλητική παραβίαση του νόμου χαρακτήρισε το κάπνισμα στο καφενείο της Βουλής ο καθηγητής πνευομονολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης.

Στην επίμαχη φωτογραφία ο Παύλος Πολάκης διακρίνεται να κάθεται, συνοδεία αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στο καφενείο της Βουλής, ενώ μπροστά του βρίσκεται ένα τασάκι με δύο αναμμένα τσιγάρα.


Ο Πάυλος Μπεχράκης, με παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Βουλής «να παρέμβει και να ενεργήσει τα δέοντα ώστε να επιβληθούν στον Παύλο Πολάκη οι κυρώσεις που προβλέπονται όπως για κάθε πολίτη που παραβιάζει τη νομοθεσία»

Παράλληλα ζήτησε να επιβληθεί ποινή και στο καφενείο της Βουλής επειδή υπήρχαν τασάκια στο τραπέζι, σχολιάζοντας πως «η Βουλή να δείξει το δρόμο για να γίνει όλη η Ελλάδα ευρωπαϊκό κράτος»

Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Βόρεια Μακεδονία, στην οποία, όταν πριν από 5-6 χρόνια είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, ο εισαγγελέας πήγε στη Βουλή και έκλεισε το καφενείο.

Υπενθυμίζεται ότι την οργισμένη αντίδραση του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για θέματα υγείας προκάλεσε, τον Φεβρουάριο, η φωτογραφία με τον Πολάκη να καπνίζει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο Βιτένις Αντριουκαΐτις ρωτήθηκε για τη φωτογραφία, στο περιθώριο εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!» είχε τονίσει για τον Πολάκη ο ευρωπαίος επίτροπος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs