Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Φρίκη από την κατάθεση της ανήλικης που τη βίαζε παπάς: «Με κακοποιούσε κάθε φορά που η μητέρα μου έλειπε από το σπίτι»


Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες του 12χρονου κοριτσιού από την Μάνη που κατήγγειλε ότι ασελγούσε πάνω της ο ιερέας σύζυγός της μητέρας του στη Μάνη.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ...
έκανε λόγος για «τερατώδες γεγονός».
«Η μικρή ήρθε σε εμάς κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Όταν ηρέμησε το κορίτσι -πέρασαν δύο μήνες- και ανοίχτηκε στην παιδαγωγό. Η μητέρα ήταν υπέρ του ιερέα και μαζί με τον ιερέα και τον τότε δικηγόρο, είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σπίτι (σ.σ.: χαμόγελο του Παιδιού), είχαν προπηλακίσει το παιδί, απείλησαν το κορίτσι να αλλάξει την κατάθεσή του.

Τον Απρίλιο του 2018 ήρθε σε εμάς και μετά από δύο μήνες κατήγγειλε όσα κατήγγειλε. Οι άνθρωποι στο χωριό, μίλησαν κι αυτό ήταν αρκετό για να παρέμβει ο εισαγγελέας. Στην πρώτη φάση όταν ήρθε το παιδί δεν υπήρχε σεξουαλική κακοποίηση. Ήρθε για την ποιότητα ζωής που ζούσε» είπε ο πρόεδρος του Χαμογελου για το Παιδί Κώστας Γιαννόπουλος στο Open TV και το Έθνος.

Στην κατάθεσή της η 12χρονη αποκάλυψε ότι ο 57χρονος ιερέας την βίαζε κάθε φορά που η μητέρα της έλειπε από το σπίτι, «ό,τι έκανε γινόταν μέσα στην κρεβατοκάμαρα του, στο κρεβάτι όπου κοιμόταν με τη μητέρα μου», υποστήριξε η ανήλικη και συνέχισε «πολλές φορές με έγδυνε και με χτυπούσε με τη ζώνη του σε διαφορά σημεία του σώματος μου. Με απειλούσε πως εάν μιλούσα για όσα μου κάνει θα με έδιωχνε από το σπίτι».

Ο 57χρονος ιερέας από τη Μάνη οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης καθώς κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά την 12χρονη κόρη της συντρόφου του.

Σύμφωνα με το elefteriaoline.gr το σοκαριστικό περιστατικό αποκαλύφθηκε στις αρχές της εβδομάδας και έπειτα από σχετικό ένταλμα σύλληψης, ο ιερέας συνελήφθη.

Ο παπάς είναι πατέρας 4 παιδιών, αλλά πλέον συζούσε με τη μητέρα της 12χρονης από την Βουλγαρία.

Αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η 12χρονη, όταν έφτασε στο απροχώρητο από τις βάναυσες πράξεις του 57χρονου ενημέρωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μέσω του συγκεκριμένου φορέα προχώρησε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που δημοσιεύει το lakonikos.gr στην τοπική κοινωνία ήταν γνωστό ότι ο ιερέας είχε περίεργη συμπεριφορά. «Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και συνεχίζει: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», αναφέρει.

Η 12χρονη από τον Απρίλιο του 2018 φιλοξενείται στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Την ασέλγεια αποκάλυψε σε ψυχολόγο που κίνησε όλες τις διαδικασίες. Η μητέρα της, σύντροφος του ιερέα, δεν την πίστεψε. Προκάλεσε μάλιστα επεισόδιο με τους υπευθύνους του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε επίσκεψη της με τον ιερέα στο σπίτι όπου ζούσε το παιδί.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs