Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Σκάνδαλο σeξουαλικής παρενόχλησης σε πανεπιστήμια αποκαλύφθηκε με μυστική κάμερα - «Κλείσε το φως, κλείδωσε την πόρτα, θα σε φιλήσω»


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες σeξουαλικής παρενόχλησης από το ακαδημαϊκό προσωπικό σε ...
βάρος φοιτητριών σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της δυτικής Αφρικής.
Το φαινόμενο χαρακτηρίζεται ενδημικό, αλλά σχεδόν ποτέ δεν μπορεί να αποδειχθεί.

Το BBC συγκέντρωσε δεκάδες μαρτυρίες θυμάτων αλλά ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το οπτικό υλικό από τις δημοσιογράφους που μπήκαν με μυστικές κάμερες σαν φοιτήτριες στα πανεπιστήμια του Λάγος και της Γκάνα.

Οι γυναίκες δημοσιογράφοι υπέστησαν αδιαμφισβήτητη σeξουαλική παρενόχληση, δέχθηκαν ανάρμοστες προτάσεις και πιέσεις από υψηλόβαθμους διδάσκοντες. Και όλα καταγράφηκαν στις κρυμμένες κάμερες.

Οι φιλοφρονήσεις ξεκινούν με σχόλια για την εμφάνιση των κοριτσιών και ακολουθούν αποκαλυπτικοί διάλογοι. «Κλείσε το φως, κλείδωσε την πόρτα, θα σε φιλήσω» λέει ένας διδάσκων στη δημοσιογράφο - φοιτήτρια, ενώ σε άλλο περιστατικό ένας άλλος εκπαιδευτικός προτείνει στη «φοιτήτρια» να γίνει ο δεύτερος σύντροφός της, αφού εκείνη του εξηγεί πως έχει σχέση. Χωρίς καμία αιδώ, ένας από τους διδάσκοντες λέει πως ο καθηγητής που έχει «έρθει κοντά» με μία φοιτήτρια φυσικά και θα την περάσει στο μάθημά του και πως αυτό δεν είναι δωρεάν, αφού η κοπέλα το πληρώνει «με το κορμί της».

Οι εικόνες από τις κρυφές κάμερες προκαλούν ναυτία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs