Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ομοφυλόφιλη καθηγήτρια απολύθηκε από σχολείο επειδή κρίθηκε «αμαρτωλή»


Πριν φύγει, της ζήτησαν να κάνει ένα τελευταίο μάθημα λέγοντας ψέματα στους μαθητές για «να μην ντροπιαστεί η ίδια»

Την υποκρισία ...
με την οποία απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από ένα ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο, λόγω του σeξουαλικού της προσανατολισμού, καταγγέλλει μια δασκάλα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Όπως αποκαλύπτει μάλιστα, αφού η διεύθυνση του σχολείου της ανακοίνωσε την απόφασή της να την απομακρύνει και της έκανε «κήρυγμα» περί αμαρτίας, κατόπιν επέμεινε να κάνει ένα ακόμη μάθημα, για να «παραδώσει τη σκυτάλη» στην αντικαταστάτριά της και να... μην ντροπιαστεί η ίδια.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Monica Toro Lisciandro, δασκάλας θεάτρου και ιδιοκτήτριας στούντιο χορού, που δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian, η διεύθυνση του σχολείου της έκανε ξεκάθαρο κατά την απόλυσή της ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο χάνει τη δουλειά της είναι η ομοφυλοφιλία της. Η 37χρονη εξηγεί ότι η συνάντησή της με τον διεθυντή και την υποδιευθύντρια του σχολείου, μετά από τα παράπονα που έκανε ένας γονιός για τον... τρόπο ζωής της, την άφησε ντροπιασμένη και ταπεινωμένη.

«Μου είπαν τα εξής: Υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί ότι έχεις σχέση με μια γυναίκα, ότι πηγαίνεις σε παρελάσεις Pride και ότι στο στούντιο χορού σου λαμβάνουν χώρα ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες». Με την τελευταία πρόταση εννοούσαν μάλλον ένα εθελοντικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η δασκάλα για την ψυχολογική υποστήριξη νέων παιδιών που προσπαθούν να συμφιλιωθούν με τη σeξουαλικότητά τους.

«Μου μιλούσαν σαν να ήμουν βρόμικη, σαν να ήμουν σκάρτη. Έτσι τους είπα "ναι, είναι αλήθεια". Κι εκείνοι μου απάντησαν "δεν μπορείς να δουλεύεις εδώ". Μου μίλησαν για αμαρτία και για το πώς δεν θα επέτρεπαν ούτε σε έναν μοιχό να εργαστεί στο σχολείο. Μου είπαν ότι αν δεν επιδιδόμουν σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες θα μπορούσα να είχα κρατήσει τη δουλειά μου. Περίμενα να μου πουν από λεπτό σε λεπτό ότι θα πήγαινα στην κόλαση».

Η Lisciandro, που έχει σχέση εδώ και έναν χρόνο με την 38χρονη Natalia Dick, εξηγεί ότι στο τέλος της συνάντησης η ίδια, λόγω της πίεσης, ξέσπασε σε λυγμούς και πρότεινε στο διευθυντή να παραδώσει τα κλειδιά της τάξης της. «Μου είπαν, όχι, θέλουμε να διδάξεις σήμερα. Θέλουμε να παραδώσεις τη σκυτάλη στη νέα δασκάλα έτσι ώστε να μην ντροπιαστείς εσύ και να μη θιχτεί η υπόληψη του σχολείου. Μου είπαν να πω ότι θα έφευγα για προσωπικούς λόγους, κ.λπ».

Αρχικά το σχολείο δεν αποκάλυψε στους γονείς των μαθητών τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησης της γκέι δάσκαλας, αναφέροντας σε ένα email ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ο διευθυντής εξέδωσε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας ότι η δασκάλα απολύθηκε λόγω της σεξουαλικής της ταυτότητας. «Το Covenant Christian School απαιτεί όλο το διδακτικό προσωπικό να συμφωνεί και να συμμορφώνεται με τη θέση μας για την ανθρωπινη σeξουαλικότητα, που βασίζεται στη διδαχή της Βίβλου που ζητά από όλους τους Χριστιανούς να απέχουν από σeξουαλικές δραστηριότητες, εκτός της επαφής ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, στο πλαίσιο του γάμου» ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Lisciandro πάντως ισχυρίζεται ότι το σχολείο δεν της έθεσε κανέναν τέτοιο όρο, ούτε την ενημέρωσε για αυτό τον κανόνα κατά την πρόσληψή της.

Όπως επισημαίνει η Guardian, σύμφωνα με την Human Rights Campaign, μόνο σε 21 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν θεσπιστεί νόμοι που απαγορεύουν τις διακρίσεις βάσει του σeξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου. Η έλλειψη νομικού πλαισίου στην Φλόριντα δεν επιτρέπει στη Lisciandro να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή της, ωστόσο η ίδια θέλησε να μιλήσει ώστε να δείξει σε άλλους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ότι δεν είναι μόνοι, και να συμβάλλει με τη φωνή της ώστε να επέλθουν οι απαιτούμενες αλλαγές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs