Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Μεγάλη επιχείρηση στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ - Τι εντόπισαν οι αρχές


Σε επιχείρηση μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχει προχωρησει από νωρίς το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με ...
πληροφορίες από αστυνομικές πηγές τις οποίες μεταδίδει το ΑΠΕ, από τις μέχρι τώρα έρευνες εντοπίστηκαν κοντάρια, κράνη, κουκούλες και πολλά άδεια μπουκάλια.
Η επιχείρηση της αστυνομίας έρχεται δύο ημέρες μετά την προειδοποίηση, εκ μέρους της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ότι στις εγκαταστάσεις αυτού καταγράφονται περιστατικά ικανά να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του».

«Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ενώ η Σύγκλητος «εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση της Συγκλήτου.

Παράλληλα, με αφορμή την πρόσφατη εκκένωση από την αστυνομία του διατηρητέου κτηρίου επί των οδών Δεριγνύ και Μαυροματαίων (κατάληψη «Βανκούβερ», δίπλα στην πρώην ΑΣΟΕΕ) που τελούσε υπό κατάληψη, η Σύγκλητος σημείωνε ότι «σταθερή θέση του Πανεπιστημίου ήταν και παραμένει ότι «το εν λόγω κτήριο θα πρέπει να περιέλθει στη διαχείριση και χρήση του Ιδρύματος» και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του στο πλαίσιο της αποστολής του».

Απαντώντας τόσο στην έκκληση της Συγκλήτου αλλά και την κλιμάκωση των περιστατικών βίας μετά την εκκένωση της κατάληψης, την Παρασκευή κορυφαίος αξιωματούχος του Υπ. Προστασίας του Πολίτη σημείωνε ότι τόσο για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ όσο και για την επιστολή της Συγκλήτου είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία και επρόκειτο να γίνει «ό,τι προβλέπει ο νόμος».

Τοποθετούμενη για την εν εξελίξει αστυνομική επιχείρηση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε κατόπιν απόφασης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ έγινε με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρμόδιου υπουργού, δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑΣΟΕΕ έγινε «προφανώς σε συνεννόηση» με τις πρυτανικές αρχές. «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κρίνει πότε και αν είναι κατάλληλο να γίνει μια τέτοια επιχείρηση», δήλωσε ακόμη η κ. Κεραμέως και σημείωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες για συγκεκριμένες έκνομες δραστηριότητες, κάνοντας αναφορά στις αποκαλύψεις φοιτητών ότι εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου παρασκευάζονταν βόμβες μολότοφ.

«Για αυτό περάσαμε τη διάταξη που σκόπευε στην αποκατάσταση του ασύλου στην πραγματική του έννοια. Για να εκφράζονται ελεύθερα φοιτητές και καθηγητές, χωρίς να φοβούνται ότι θα τους επιτεθούν. Στόχος αυτής της επιχείρησης στην ΑΣΟΕΕ αποτελεί να είναι ελεύθερα τα πανεπιστήμια από τέτοιες έκνομες ενέργειες», υπογράμμισε ακόμη η κ. Κεραμέως.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs