Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

«Έκλαιγε και ούρλιαζε, γιατί καιγόταν»: Η σωτήρας του κοάλα αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του


Η Tony Doherty, που έβγαλε το ζώο μέσα από τις φλόγες, το επισκέφτηκε στο νοσοκομείο και περιγράφει το σπαρακτικό χρονικό της διάσωσής του. ...
Μέσα από τη φρίκη της πυρκαγιάς στην Αυστραλία, ξεχώρισε ένα βίντεο γενναιότητας και αυτοθυσίας που έγινε viral, καθώς κατέγραψε τη διάσωση ενός τραυματισμένου κοάλα, από μια γυναίκα. 




Η Tony Doherty, όπως είναι το όνομά της, όρμησε μέσα στο φλεγόμενο δάσος με τα γυαλιά ηλίου και το σουτιέν της, τύλιξε το ζώο με την μπλούζα της, το κατάβρεξε με νερό για να το ανακουφίσει από τα εγκαύματα και έσωσε τη ζωή του. Το κοάλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Port Macquarie Hospital. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε τόσο σοβαρά εγκαύματα στα πόδια, το στήθος και το στομάχι, ώστε η διαδικασία ανάρρωσης προβλέπεται μεγάλη. Ίσως μάλιστα να μην καταφέρει ποτέ να επανενταχθεί στην άγρια φύση.

Την επομένη της διάσωσής του, η Doherty το επισκέφτηκε στο νοσοκομείο. Βάφτισε το κοάλα Λούις, όπως ονομάζεται ένα από τα εγγόνια της. «Ήταν τρομακτικό να το βλέπω να βγαίνει από τις φλόγες… έδειχνε τόσο ανυπεράσπιστο » είπε η θαρραλέα γυναίκα. «Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ να κάνω ήταν να προσπαθήσω να το σώσω.

»Το άτυχο κοάλα, έκλαιγε και ούρλιαζε, γιατί καιγόταν. Καιγόταν στα μικροσκοπικά, πίσω ποδαράκια του… Δεν είχα ξανακούσει ποτέ τη φωνή ενός κοάλα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να ουρλιάζουν. Απλά, μου σπάραζε την καρδιά».

Συνεχίζοντας την αφήγησή της, λέει:

«Ήξερα ότι έπρεπε να το τυλίξω με κάτι, έτσι καθώς έτρεχα προς το δέντρο, απλά έβγαλα την μπλούζα μου και το σκέπασα με αυτήν… Έκανε τόση ζέστη, ήταν τόσο τρομακτικά.

»Δεν ήξερα ότι με κατέγραφε κάμερα εκείνη τη στιγμή. Χαιρόμουν που είχα κάτι για να το σκεπάσω και να το απομακρύνω από τον κίνδυνο».

Η Doherty φαίνεται αισιόδοξη για την εξέλιξη της υγείας του Λούις, που έχει όρεξη για φαγητό και είναι πολύ ήρεμο, «πηγαίνει όσο καλύτερα θα μπορούσε να πηγαίνει».

»Είναι ένα όμορφο αρκουδάκι, μόλις 14 ετών, αν και αρκετά αδύνατο όπως είπαν. Είναι αξιαγάπητο» είπε η γυναίκα. Ο Λιούις πάντως αποδείχθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς από τα 600 ζώα που εκτιμάται ότι ζούσαν στην περιοχή που επλήγη από την πυρκαγιά, υπολογίζεται ότι τα 350 έχασαν τη ζωή τους.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της διάσωσής του:

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs