Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Αγρίνιο: «Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό» Τα χρήματα, η ερωμένη και η σατανική εκδίκηση


Με μαρτυρίες – καταπέλτη άρχισε χθες (02-12-2019) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου, η πολυαναμενόμενη δίκη για τη φρικτή δολοφονία του ...
46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος και δεμένος, μέσα στο αυτοκίνητό του, τον Απρίλιο του 2011 στη Ρουπακιά Αγρινίου.




Στο εδώλιο κάθεται η σύζυγός του, στην οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορουμένη, που είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, προσήλθε το δικαστήριο συνοδευόμενη από τον γιο της, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Πρώτος κατέθεσε ως μάρτυρας ο αδελφός του θύματος.

“Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει”, είπε για την κατηγορούμενη, την οποία χαρακτήρισε “αυστηρή”, “σκληρή”, “ασφυκτική” που είχε “το πάνω χέρι” στον γάμο της.

Όπως είπε ο αδελφός του άτυχου δασκάλου, εκείνη ήταν που διαχειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού, τον μισθό του αλλά και όσα έβγαζε εργαζόμενος μετά το σχολείο, στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της συζύγου του.

Σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος η κατηγορούμενη σύζυγος είχε πληγωθεί από την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. “Είχε κυριευτεί από εκδίκηση και προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της”, είπε, όμως φαίνεται ότι ένα ποσό 100.000 ευρώ που βρέθηκε κατόπιν στους λογαριασμούς του δασκάλου έπαιξε τον ρόλο του.

“Τον σκότωσε γιατί πληγώθηκε. Έχασε τον άνδρα της και σκεφτόταν ότι θα χάσει και τα χρήματα. Η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει, γιατί της έδινε συνέχεια χρήματα”, είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.


Αξίζει να αναφερθεί ότι και στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως ένα ισχυρό κίνητρο για τη δολοφονία του δασκάλου ήταν ότι έδινε χρήματα στη γυναίκα που είχε γνωρίσει.

“Η σύζυγος ήταν το πρόσωπο με το ισχυρότερο κίνητρο να τον βλάψει, γιατί είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση και εκείνη το γνώριζε. Δεν διαφαινόταν η βούλησή του να τη διακόψει με τις οικονομικές παροχές προς το τρίτο πρόσωπο επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επίσης, η σύζυγος φέρεται ότι ενήργησε από κοινού με άγνωστο δράστη, ακινητοποίησε τον σύζυγό της στη θέση του οδηγού, τον έδεσε με σύρμα, τον περιέλουσε με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά”, αναφέρεται στο παραπεμπτικό.

Υπάρχει μάρτυρας που είδε μία γυναίκα που ήρεμη περιφερόταν σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το φλεγόμενο όχημα και όταν έφτασε η Πυροσβεστική επιδόθηκε σε κλάματα.

Δεύτερη κατέθεσε η αδελφή του 46χρονου που περιέγραψε τον δάσκαλο ως χαρούμενο, κοινωνικό, εργατικό και δοτικό άνθρωπο. Μιλώντας για τα χρήματα, είπε ότι υπήρχαν 180.000 ευρώ που φυλάσσονταν στο σπίτι, από τα οποία το θύμα είχε αφαιρέσει κάποια ποσά που τα διέθεσε για να κάνει δώρα στην ερωμένη του. Αυτό, προφανώς εξόργισε τη σύζυγό του, και κατά την εκτίμηση της αποτελούσε λόγο εκδίκησης.

Οι συγγενείς του δασκάλου επιδιώκουν να αποδείξουν μέσα από τις καταθέσεις τους ότι η κατηγορουμένη με τη βοήθεια ακόμη ενός ατόμου που δεν έχει κατονομαστεί ήταν αυτοί που σκότωσαν τον 46χρονο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs