Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Η Ελληνίδα γυναίκα του σεΐχη του Ντουμπάι, η 25χρονη κόρη τους και ο αμύθητος πλούτος


Ο Σεΐχης Mohammed Bin Rashid al-Maktoum γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1949, και είναι αντιπρόεδρος και ...
πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς και κυβερνήτης του Εμιράτου του Ντουμπάι. Το 2010 ξεκίνησε να υλοποιεί το όραμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων 2021, με στόχο να τα κάνει το 2021 μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο. Το 2008 η περιουσία του υπολογιζόταν σε 18 δις δολάρια ΗΠΑ. Αυτό τον κατέστησε το πέμπτο πλουσιότερο βασιλικό πρόσωπο στον κόσμο.
Οι 6 γάμοι του Σείχη του Ντουμπάι και η Ελληνίδα του χαρεμιού 

Ο Σείχης του Ντουμπάι παντρεύτηκε πρώτη φορά το 1979 με την 17χρονη πρώτη του ξαδέρφη και Πρώτη Κυρία του Ντουμπάι, Χιντ μπιν Μακτούμ μπιν Τζούμα αλ Μακτούμ. Με την πρώτη του σύζυγο απέκτησε 12 παιδικά, ανάμεσά τους τον Χαμντάν μπιν Μοχάμεντ αλ Μακτούμ, κληρονόμο του θρόνου που γεννήθηκε το 1982. Μεταξύ των άλλων συζύγων του περιλαμβάνονται οι Ράντα μπιντ Μοχάμεντ αλ Μπάνα, από το Λίβαν, η Δαλιλά Αλούλα, η Αλγερινής καταγωγής Χουρία μπιντ Αχμέντ Αλ Μ΄αάς και η ελληνικής καταγωγής Ζωή Γρηγοράκου, η οποία κατάγεται από την Σπάρτη, και με την οποία έχει αποκτήσει μία κόρη, την 25χρονη πριγκίπισσα Μάχρα. Η έκτη και νεότερη σύζυγός του είναι η πριγκίπισσα Χάγια Μπιντ Χουσεϊν της Ιορδανίας, κόρη του βασιλιά Χουσεϊν της Ιορδανίας και της τρίτης γυναίκας του βασίλισσας Αλία. Σπούδασε στην Οξφόρδη Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομία στην και σε ηλικία 29 ετών παντρεύτηκε τον σεΐχη Μακτούμ.


Ένοχος ο δισεκατομμυριούχος σεΐχης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ράσιντ αλ Μακτούμ – Δικαιωμένη η 45χρονη σύζυγός του που δραπέτευσε στη Γερμανία για να σωθεί

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, το δικαστήριο βρήκε ένοχο τον σεΐχη και δικαίωσε την 45χρονη έκτη σύζυγό του, πριγκίπισσα Χάγια, η οποία είχε ζητήσει διαζύγιο και την προστασία των δύο παιδιών τους, αφού κατάφερε να δραπετεύσει από το «χρυσό κλουβί» του σεΐχη το καλοκαίρι του 2019.

Η πριγκίπισσα Χάγια εγκατέλειψε τον σύζυγό της, Mohammed Bin Rashid al-Maktoum, και ζήτησε άσυλο στη Γερμανία, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι κατέληξε με τα παιδιά της σε μυστική τοποθεσία στο Λονδίνο. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις δύο κόρες του δεσποτικού σεΐχη. Τα δύο κορίτσια είναι άφαντα και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών ισχυρίζονται ότι βρίσκονται φυλακισμένες στο παλάτι του πατέρα τους, όπου βασανίζονται.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs