Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τις πιτζάμες μας – Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν


Αλλαγή πυτζαμών: Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται για το κάθε πόσο πρέπει κάποιος να αλλάζει τις πυτζάμες του. Αυτό..., αποτελεί ένα εύλογο ερώτημα, το οποίο χρήζει απάντησης. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την τοποθέτηση από μία επιστήμονα του εξωτερικού, καθώς και τη συμβουλή της.

«Οι πιτζάμες δρουν ενάντια στο δέρμα μας»

Η καθηγήτρια Sally Bloomfield από το London School of Hygiene & Tropical Medicine αναφέρει: «Οι πυτζάμες δρουν ενάντια στο δέρμα μας. Είναι γεμάτες από μικροοργανισμούς. Κάθε άνθρωπος έχει στο δέρμα και το έντερο μικροοργανισμούς που δεν είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Όμως, αν οι μικροοργανισμοί αυτοί εισέλθουν σε λάθος μέρος μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα».


Πολλοί άνθρωποι φέρουν βακτήρια σταφυλόκοκκου που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις, εάν εισέλθουν σε πληγές ή μώλωπες. Όλοι φέρουμε E Coli βακτήρια στο έντερο μας, τα οποία αν εισέλθουν στο ουροποιητικό σύστημα μπορούν επίσης να προκαλέσουν κυστίτιδα.

Κορυφαία δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι γυναίκες είναι ότι δεν αλλάζουν πυτζάμες επειδή έχουν τόσα πολλά ζευγάρια, ώστε στο τέλος ξεχνούν να τις φορέσουν, με το 54% να υποστηρίζει αυτή την άποψη.

Από την άλλη, περισσότερο από το 51% των γυναικών δηλώνουν ότι δεν χρειάζεται να πλένουν τακτικά τις πυτζάμες τους, αφού τις φορούν μόνο για ελάχιστες ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όσον αφορά τους άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 73% έσπευσε να κατηγορήσει τη σύζυγο που δεν πλένει συχνά τις πυτζάμες, με αποτέλεσμα να τις φορούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και το 61% ανέφερε ότι δεν έχει αρκετά ζευγάρια ώστε να αλλάζει τακτικά.


Η συμβουλή της Sally Bloomfield

Η Sally Bloomfield συμβουλεύει να αλλάζουμε πυτζάμες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το πλύσιμο απομακρύνει τα μικρόβια, όχι όμως όλα, εάν φοράμε τις ίδιες πυτζάμες για περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs