Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ορθόδοξη Εκκλησία ΗΠΑ για κορωνοϊό: Η προφύλαξη είναι πράξη αγάπης, ακολουθούμε την επιστήμη


Σαφείς αποστάσεις από την Ιερά Σύνοδο τηρεί η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα...
, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, ενώ σημειώνει ότι οι συζητήσεις και οι απόψεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το όλο ζήτημα, ακόμη και για ενδεχόμενη απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας, ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και έχουν διαφορετική προσέγγιση.




Σε σαφώς διαφορετικό τόνο από αυτήν της Ιεράς Συνόδου είναι η ανακοίνωση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής για τον κορωνοϊό και τα σχετικά μέτρα προφύλαξης.

Σε σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στο επίσημο site της την Παρασκευή και το οποίο έχει την υπογραφή του αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, η προσέγγιση είναι πιο κοντά στα επιστημονικά δεδομένα.

Χαρακτηριστικά τονίζεται ότι "συμβουλεύουμε όλους αυτούς που δεν αισθάνονται καλά να απέχουν από τις λειτουργίες μέχρι να πάρουν οριστική διάγνωση στα χέρια τους. Η τήρηση των βασικών βημάτων προφύλαξης όπως συνίσταται από τις υγειονομικές αρχές δεν είναι απλώς λογική αλλά και συνετή. Στην πραγματικότητα είναι μία πράξης αγάπης".

Οι κληρικοί αλλά και οι λαϊκοί θα πρέπει είναι απολύτως προσεκτικοί και να ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές όπως σχολιαστικό πλύσιμο χεριών και καθαρισμό αντικειμένων και χώρων. Οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να αποφεύγουν από το να παρακολουθούν εκκλησιαστικές υπηρεσίες όσο διαρκεί".

"Η επιστήμη και ο λόγος που μας δόθηκε από το θεό απαιτούν να χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την οικογένειά μας από την ασθένεια. Να αποφύγουμε να γίνουν οι εκκλησίες εστίες μετάδοσης της νόσου", αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs