Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Η τραγική ιστορία του τέταρτου νεκρού στη χώρα - Η σορός του παραμένει στο ΑΧΕΠΑ


Το γραφείο κηδειών πήγε να παραλάβει την Τρίτη (17-03-2020) το απόγευμα τη σορό του θανόντος από το ΑΧΕΠΑ, αλλά ...
η νοσηλεύτρια βάρδιας στη ΜΕΘ δεν επέτρεψε την παραλαβή του, γιατί δεν υπήρχε εξουσιοδότηση από συγγενείς πρώτου βαθμού. Οι συγγενείς του ως γνωστόν βρίσκονται σε καραντίνα. Τόσο ο αδελφός του όσο και η μάνα του.




Ο νόμος επιτρέπει την παραλαβή του πτώματος είτε με την φυσική παρουσία συγγενή πρώτου βαθμού είτε με εξουσιοδότηση. Παρότι έγιναν προσπάθειες για να δοθεί στο νοσοκομείο ηλεκτρονική εξουσιοδότηση κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από το ΑΧΕΠΑ.

Κατόπιν έγινε παρέμβαση της γιατρού του ΑΧΕΠΑ, η οποία επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ενημέρωσε τον αδελφό του θανόντος ότι θα βρεθεί τρόπος να παρθεί το γνήσιο της υπογραφής του.

Αστυνομικοί από το τμήμα κατέφθασαν μετά από ώρα στο σπίτι του με στολές και γάντια και πήραν τελικά το γνήσιο δίνοντας τη εξουσιοδότηση στο γραφείο κηδειών, το οποίο και θα παραλάβει εντός της ημέρας τη σορό του 53χρονου.

Στο μεταξύ η αδελφή του και ο γαμπρός του από την Εράτυρα περίμεναν στην εκκλησία αναμένοντας τη σορό, η οποία ποτέ δεν έφτασε.


H αντίστροφη μέτρηση της ζωής του

Ο 53χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε ο κορονοϊός στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς. Χωρίς να έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με την ΕΟΔΥ.

Στη συνέχεια μετέβη, μαζί με τον αδελφό του, στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης για περαιτέρω εξετάσεις κι όταν διαγνώστηκε όταν είναι φορέας του κορονοϊού διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η υγεία του τα επόμενα 24ωρα παρουσίασε επιπλοκές με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs