Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ο πρώτος βασιλικός θάνατος από κορωνοϊό – Πέθανε η πριγκίπισσα Μαρία Τερέζα της Ισπανίας - Θετικός στον κορωνοϊό και ο πρίγκιπας Αλβέρτος


Ο κορωνοϊός χτύπησε την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, που θρηνεί τον θάνατο της πριγκίπισσας Μαρίας Τερέζα των ...
Βουρβώνων -Πάρμα.

Η 86χρονη ξαδέρφη του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, που είναι γνωστή ως η «Κόκκινη Πριγκίπισσα» λόγω των ειλικρινών της απόψεων, πέθανε από κορωνοϊό, σύμφωνα με την οικογένειά της. 




Η είδηση του θανάτου της ακτιβίστριας πριγκίπισσας, ανακοινώθηκε αργά χθες, από τον αδερφό της πρίγκιπα Σίχτο Ενρίκε των Βουρβώνων, δούκας του Αρανζουέζ. «Σήμερα το απόγευμα, η αδερφή μας Μαρία Τερέζα των Βουρβώνων -Πάρμα, θύμα του κορωνοϊού, πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 86 ετών» έγραψε.

Ο θάνατός της έρχεται καθώς ο βασιλιάς Φελίπε, που έχει βρεθεί αρνητικός στον κορωνοϊό νωρίτερα αυτό τον μήνα, επισκέφθηκε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης στη Μαδρίτη.


Ποια είναι η πριγκίπισσα Μαρία Τερέζα

Μια μακρόχρονη υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών και των σοσιαλιστικών ιδεών, η Μαρία Τερέζα, που δεν παντρεύτηκε ποτέ, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1933. Σπούδασε στην Γαλλία και ήταν πτυχιούχος και διακεκριμένη καθηγήτρια στη Σορβόννη του Παρισιού και καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Ήταν επίσης πρώιμος υποστηρικτής του CIVIS (το ανοιχτό πανεπιστημιακό σύστημα που συνδέει σχολεία σε 8 ευρωπαϊκά έθνη) και γοητεύτηκε από το Ισλάμ, καθώς έγινε ειδική στην μελέτη του, ιδιαίτερα αναφορικά με την εφαρμογή του στα εξελισσόμενα δικαιώματα των γυναικών στα αραβικά έθνη.




Ποιοι άλλοι royals είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακοινώθηκε πως ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι θετικός στον κορωνοϊό. Ο πρίγκιπας, που έχει ήπια συμπτώματα, συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι του ενώ η σύζυγός του βρέθηκε αρνητική. Άλλος βασιλικός που έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-protos-thanatos-basiliki-oikogeneia-ispania

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs