Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Βρετανία: Μείωση 90% των επιβατών προβλέπει για τον Απρίλιο το Χίθροου


Μείωση του αριθμού των επιβατών έως και 90% τον Απρίλιο προβλέπει το αεροδρόμιο του Χίθροου, το οποίο...
αν και έχει παραδοσιακά τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη, έχει πληγεί από τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας.
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, το υπόλοιπο 10%, ή περίπου 680.000 άνθρωποι, που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το Χίθροου αυτό τον μήνα θα είναι είτε Βρετανοί που επιστρέφουν σπίτι τους καθώς αποκλείστηκαν στο εξωτερικό είτε ξένοι υπήκοοι που επαναπατρίζονται καθώς και ειδικοί σε θέματα υγείας που ταξιδεύουν για να βοηθήσουν με την κρίση.

Ο αριθμός των επιβατών τον Μάρτιο ήταν μειωμένος κατά 52% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, καθώς τα 6,5 εκατ. ανθρώπων που πήγαν διακοπές ή ταξίδεψαν για επαγγελματικούς λόγους τον περασμένο Μάρτιο φέτος μειώθηκαν σε 3,1 εκατ.

Το αεροδρόμιο, το οποίο διαχειρίζεται ένας όμιλος επενδυτών μεταξύ των οποίων η ισπανική Ferrovial, η Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ και η China Investment Corp, χρησιμοποιεί μόνο έναν από τους δύο διαδρόμους προσαπογείωσης.

Η προτεραιότητα δίνεται τώρα σε εμπορικές πτήσεις που μεταφέρουν ιατρικά εφόδια, σύμφωνα με το αεροδρόμιο, αν και οι συνολικοί όγκοι εμπορευμάτων μειώθηκαν κατά ένα τρίτο τον περασμένο μήνα καθώς πολλές προμήθειες μεταφέρονται στον χώρο αποσκευών επιβατικών αεροσκαφών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs