Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Aπαγόρευση κυκλοφορίας: Παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού ως τις 27 Απριλίου


Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας...
ως τις 27 Απριλίου.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων περιορισμού για τον κορωνοϊό ως το πρωί στις 06.00 της 27ης Απριλίου.





Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, με την ίδια επιμονή και υπομονή.


Ελάχιστοι αγνοούν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας

«Κάποιοι επιμένουν με διάφορα τεχνάσματα να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς που παρατήρησε πως παρατηρήθηκε αυξημένη κυκλοφορία σε διάφορες περιοχές της Αττικής. «Θέτουν σε κίνδυνο και τη δική τους ζωή και τη ζωή των δικών τους ανθρώπων» είπε και συνέχισε: «Δεν θα επιτρέψουμε βήμα παρέκκλιση από τα μέτρα και θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή».

Όπως σημείωσε, σήμερα, παρά τον άστατο καιρό, ειδικά από τη μητροπολιτική Αθήνα παρουσιάστηκε αυξημένη κινητικότητα σε διάφορους δρόμους και παράδρομους των εθνικών οδών. «Δεν προτιθέμεθα να παραμείνουμε θεατές, απαθείς σε οποιαδήποτε παρόμοια στάση. Με περισσή ανευθυνότητα παραβλέπουν την προειδοποίηση ότι εάν χαλαρώσουμε ο ιός θα μας διαλύσει. Η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική γιατί υπονομεύουν τις προσπάθειες του συνόλου», επισήμανε.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών δεν αφορούν άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών (κολύμπι). Ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να συνοδεύει την άσκηση τους τόσο το απαραίτητο πιστοποιητικό όσο και η απαραίτητη γνωμοδότηση του γιατρού τους.


Δράσεις αλληλεγγύης για τον κορωνοϊό

Από σήμερα τέθηκε σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, από το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΠΑ. Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, για παράδειγμα παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο, πανικό, να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για οργάνωση και συστηματοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης απέναντι στην πανδημία, δημιουργηθήκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, δύο νέες διαδικτυακές πλατφόρμες. Πρόκειται για το citysolidarity.gov.gr και το αnimalSolidarity. gov.gr.

Συγκεκριμένα, στο citysolidarity.gov.gr θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτη ανάγκης, όπως και υπηρεσίες, (δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για τους πολίτες).

Στο αnimalSolidarity. gov.gr. θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και υπηρεσίες κτηνιατρικής φροντίδας για τα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα ζώα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δυσκολεύονται να τα φροντίσουν. «Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η αλληλεγγύη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.


Απαγόρευση κυκλοφορίας και «μπλοκ» στις προσπάθειες αλλαγής τόπου κατοικίας

Την Παρασκευή, με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, οι υπηρεσίες της Αρχής σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά, με στόχο την αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας από τους φορολογούμενους.

Κατά τη διάρκεια ισχύος των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας από φυσικά πρόσωπα με ηλεκτρονικό τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν υποβληθείσες χειρόγραφες δηλώσεις στις ΔΟΥ, σημείωσε με τη σειρά του σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς.

Με νεότερη απόφαση θα οριστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνυποβάλλονται για την εξέταση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας και αυτό μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Η απόφαση ισχύει για δηλώσεις μεταβολής κατοικίας που υποβάλλονται από σήμερα, Σάββατο 4 Απριλίου, και μέχρι τη λήξη των έκτακτων μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs