Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Αμερικανίδα ιατρός έχασε την επιμέλεια της κόρης της λόγω κορωνοϊού -Ο πρώην σύζυγος φοβάται μην κολλήσει


Την επιμέλεια της 4χρονης κόρης της, μέχρι να τελειώσει η πανδημία, έχασε μια γιατρός ...
στην Φλόριντα των ΗΠΑ, που αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό.

Η Δρ Τερέζα Γκριν, η οποία έχει βρεθεί αρνητική στον κορωνοϊό, λέει ότι αντιμετωπίζει μια αδύνατη και «σκληρή» επιλογή μεταξύ της εργασίας στην εντατική του νοσοκομείου όπου εργάζεται και του παιδιού της, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο 6 South Florida.Ο πρώην σύζυγος της γιατρού κατέθεσε αίτηση για την αποκλειστική επιμέλεια της κόρης τους «λόγω της σημαντικά αυξημένης έκθεσης της μητέρας στον κορωνοϊό», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Ο δικαστής Μπέρναρντ Σαπίρο, έδωσε την σχετική έγκριση λέγοντας πως ήταν «προς το καλύτερο συμφέρον του παιδιού» λόγω της πανδημίας στην Φλόριντα.


Διακρίσεις απέναντι στους χωρισμένους γονείς

«Πώς μπορείτε να μου πείτε ότι επειδή είμαι χωρισμένη δεν μπορώ να έρθω σπίτι μου – προφανώς για να κάνω ένα μπάνιο – και να αγκαλιάσω την κόρη μου;» δήλωσε η Γκριν, που θεωρεί πως η δικαστική απόφαση κάνει διακρίσεις κατά των διαζευγμένων γονέων και έχει ήδη ασκήσει έφεση.

«Σοκαρίστηκα που ο δικαστής πήρε αυτή την απόφαση χωρίς να μιλήσει με ιατρικούς εμπειρογνώμονες ώστε να γνωρίζει τα γεγονότα και μάλιστα να πάρει την απόφαση ελαφρά την καρδία. Να μου πάρει το παιδί, χωρίς να σκεφτεί τα αποτελέσματα για την ψυχική και ψυχολογική ευημερία της».

Να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια μεγάλη έκρηξη θυμάτων κορωνοϊού, με τους επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης να έχουν υπερφορτωθεί με ασθενείς με κορωνοϊό, και μάλιστα, να συγκρίνονται με εκείνους που αγωνίζονται σε ένα πεδίο μάχης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs