Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Η δουλειά που πληρώνει καλά και δεν χρειάζεται κανένα πτυχίο


Μπορεί να θεωρούμε πως, πλέον, για να βγάλεις κάποια στιγμή καλά ή πολλά λεφτά θα πρέπει να έχεις ...
κάποιο πτυχίο και κάποια ειδίκευση. Όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, τα στελέχη επιχειρήσεων κλπ.
Ωστόσο αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Κι αυτό γιατί υπάρχει τουλάχιστον ένα επάγγελμα που ξεπερνά σε αμοιβή τα παραπάνω επαγγέλματα. Κι αυτό δεν χρειάζεται κανένα πτυχίο.

@betintl.co.uk


Οι σωματοφύλακες υψηλών προσώπων ή αλλιώς celebrity bodyguards, κερδίζουν έναν τεράστιο μισθό και κανένας δεν τους ζητάει πτυχίο. Λίγη εκπαίδευση, λίγη εμπειρία και η όρεξη να δουλεύεις σε περίεργα ωράρια. Αυτά φτάνουν.

@glamourmagazine.co.uk


Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης της World protection Group, Kent Moyer, στο ABC, οι celebrities πληρώνουν από 250 χιλιάδες μέχρι και 1,5 εκατομμύριο δολάρια τον χρόνο για να αισθάνονται προστατευμένοι. Ο καθένας τους. Οι σωματοφύλακες VIP όπως αναφέρει το περιοδικό «Vanity Fair», μπορούν να κερδίσουν έως και 1.000 δολάρια σε μια μέρα, αν χρειαστεί να παραστούν σε κάποια εκδήλωση.


@pagesix.com


Ο Moyer πιστεύει πως ένας σωματοφύλακας μπορεί να κερδίσει σε έναν χρόνο περίπου 800 χιλιάδες δολάρια. Και οι περισσότεροι celebrities τους χρησιμοποιούν πλέον. Ο ίδιος ξεκίνησε να δουλεύει ως σωματοφύλακας του Hugh Hefner στην έπαυλη του Playboy. Οι δουλειές του πήγαν μάλλον καλύτερα απ’ ότι περίμενε και σήμερα έχει την δική του εταιρία. Και περιουσία.

Όπως λέει η σωματική δύναμη δεν παίζει τον κυρίαρχο ρόλο. Αυτό που χρειάζεται είναι μυαλό. Γιατί αυτό, όπως λέει, θα σου επιτρέψει να επιβιώσεις. Και όπως μας δείχνει η ταινία του 1992, αλλά και η πραγματικότητα (η Heidi Klum υποστήριξε πως είχε σχέση για λίγο καιρό με έναν σωματοφύλακά της), μπορεί οι σωματοφύλακες να έχουν και τα τυχερά τους...

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο