Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ο πιο κουλός διαγωνισμός γίνεται στον Καναδά: Το καλύτερο και πιο ευφάνταστο παγωμένο χτένισμα [εικόνες]


Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός πραγματοποιείται τα τελευταία 9 χρόνια σε μια απομονωμένη περιοχή του Καναδά: Οι διαγωνιζόμενοι ...
καλούνται να φωτογραφηθούν με το πιο ευφάνταστο παγωμένο χτένισμα σε μια πηγή ιαματικών νερών.




Μπορεί να ζούμε σε μια περίοδο αβεβαιότητας, αλλά αυτός ο διαγωνισμός σίγουρα προκαλεί γέλιο. Αναφερόμαστε στον διαγωνισμό παγωμένων μαλλιών στο Takhini Hot Pools, που πραγματοποιείται στο Γιουκόν του Καναδά. Τα βραβεία χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες: καλύτερος άνδρας, καλύτερη γυναίκα, καλύτερη ομαδική, επιλογή του κοινού κι το πιο δημιουργικό χτένισμα. Ο νικητής σε κάθε κατηγορία παίρνει 2.000 καναδικά δολάρια και ελεύθερη πρόσβαση στις θερμές πηγές.

Η καλύτερη γυναικεία φωτογραφία (με την βούρτσα κολλημένη στα μαλλιά)

Ο περίεργος αυτός διαγωνισμός έχει ξεκινήσει από το 2011, κερδίζοντας σταθερά δημοτικότητα κατά την διάρκεια των ετών, με τις παράξενες φωτογραφίες να γίνονται viral σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, οι συμμετοχές φέτος έφτασαν τις 288 – περισσότερες από το διπλάσιο από όσες είχαν λάβει το 2011- σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η καλύτερη ανδρική φωτογραφία (πάγωσαν μέχρι και οι τρίχες των χεριών)

«Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι αυτός ο διαγωνισμός θα φέρει λίγη χαρά στους θεατές σε όλο τον κόσμο – έστω και για μερικά λεπτά» λέει ο Άντριου Ούμπριχτ, ιδιοκτήτης και διαχειριστής των Takhini Hot Pools.


Η καλύτερη ομαδική φωτογραφία του διαγωνισμού


Πώς μπορεί να πάρει κανείς μέρος;

Έχετε ήδη βρει το χτένισμα που θα ξετρελάνει τον κόσμο; Τότε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τα Takhini Hot Pools μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, σε μια ημέρα που η θερμοκρασία θα είναι κάτω από τους -20 ° C – κάτι που πραγματικά δεν είναι σπάνιο σε αυτά τα μέρη.

Οι διοργανωτές προειδοποιούν πως πρέπει να προστατεύετε τα αυτιά σας και να τα κρατάτε ζεστά

Όσο για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μετά; Βουτάτε το κεφάλι σας στο νερό των θερμών πηγών και τα βρέχετε (το πάγωμα των μαλλιών σας δεν θα τα καταστρέψει, όπως υπόσχονται οι διοργανωτές). Και στην συνέχεια, αφήνετε τον κρύο αέρα να παγώσει αργά τα μαλλιά σας.


Το πιο δημιουργικό χτένισμα του φετινού διαγωνισμού

Το προσωπικό συμβουλεύει τους επισκέπτες να κρατούν τα αυτιά τους ζεστά, βουτώντας τα ανά διαστήματα, στο ζεστό νερό. Και θα πρέπει να είστε πολύ υπομονετικοί προκειμένου να δείτε τα μαλλιά σας να παγώνουν τελείως, όπως και τα φρύδια και οι βλεφαρίδες σας. Τέλος, μόλις είστε απολύτως ικανοποιημένοι με το στυλ σας, χτυπήστε το κουδούνι κοντά στην είσοδο της πισίνας και το προσωπικό θα έρθει να τραβήξει την φωτογραφία.

Η θερμοκρασία των νερών στις πηγές φτάνει τους 42 ° Κελσίου

Οι συγκεκριμένες θερμές πηγές βρίσκονται στον βόρειο Καναδά, στα σύνορα σχεδόν με την αμερικανική πολιτεία της Αλάσκας, και το Γιουκόν θεωρείται απίστευτα απομακρυσμένο – ακόμη και για τους ίδιους τους Καναδούς – και είναι γνωστό για το εκπληκτικό τοπίο του.

Η Πίπη η Φακιδομύτη σε... παγωμένη έκδοση

«Το Γιουκόν είναι το κατώφλι του Καναδά» λέει ο Ούμπριχτ. «Υπάρχει άγρια ομορφιά, ζώα, φυσικά θαύματα, χωρίς όλη την ένταση των μεγάλων κατοικημένων περιοχών. Ελάτε στο Γιουκόν για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την φύση, είτε τον χειμώνα με το βόρειο Σέλας είτε το καλοκαίρι με τον ήλιο τα μεσάνυχτα». Να σημειωθεί, τέλος, πως οι πλούσιες σε ορυκτά φυσικές πηγές Takhini Hot Pools λειτουργούν εδώ και πάνω από 100 χρόνια, προσφέροντας χαλαρωτικές βουτιές σε θερμοκρασίες μεταξύ 36 ° και 42 ° Κελσίου.

Φωτογραφίες: Facebook/ Takhini Hot Springs

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs