Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Δύο Κινέζοι γιατροί νόσησαν από κορονοϊό και έγιναν …μαύροι - Δείτε φωτογραφίες και όλες τις πληροφορίες


Μια απίστευτη σπάνια επιπλοκή παρουσιάστηκε σε δυο Κινέζους γιατρούς που νόσησαν από κορονοϊό
Οι καθηγητές...
Γι Φαν και Χου Γουαφένγκ έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι τα πρόσωπα τους έγιναν μαύρα μετά από την μάχη που έδωσαν με τον COVID-19.




Οι δύο γιατροί διαγνώστηκαν με covid-18 στις 18 Ιανουαρίου και αρχικά μεταφέρθηκαν στο πνευμονολογικό νοσοκομείο της Wuhan, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV. 

Ο Δρ Yi, καρδιολόγος, νίκησε τον Covid-19 αφού οι γιατροί τον έβαλαν σε μηχανική υποστήριξης ζωής που ονομάζεται ECMO για 39 ημέρες. 






Το ECMO είναι μια δραστική διαδικασία υποστήριξης της ζωής που αντικαθιστά τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων αντλώντας οξυγόνο στο αίμα έξω από το σώμα. 

Η κατάσταση του ουρολόγου Δρ Χου ήταν χειρότερη και έμεινε σε μηχανική υποστήριξη για 99 ημέρες, είπε ο γιατρός που τον παρακολουθεί. 

Ο Δρ Li Shusheng - ο οποίος θεραπεύει και τους δύο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας - είπε ότι το δέρμα των δύο γιατρών μαύρισε λόγω ενός τύπου φαρμάκου που τους δόθηκαν κατά τα πρώτα στάδια της θεραπείας τους. Πρόσθεσε ότι μία από τις παρενέργειες του φαρμάκου είναι το σκούρο χρώμα του δέρματος. 

Ο Δρ Χου παραμένει στην εντατική και δεν μπόρεσε να μιλήσει έως τις 11 Απριλίου όπου και έγινε γνωστό αυτό το γεγονός.  ο Δρ Λι είπε ότι το χρώμα του δέρματος και των δύο γιατρών αναμένεται να επανέλθει στο φυσιολογικό όταν τα συκώτια τους αρχίσουν να λειτουργούν σωστά. Ο Δρ μίλησε στο CCTV από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο, όπου είπε ότι είχε αναρρώσει σε μεγάλο βαθμό από τη μόλυνση. Είπε ότι νιώθει το σώμα του και να κουνιέται κανονικά στο κρεβάτι, αλλά εξακολουθεί να αγωνίζεται για να μπορέσει να περπατήσει ανεξάρτητα. Στον δημοσιογράφο του CCTV ανέφερε: «Όταν συνειδητοποίησα για πρώτη φοράτι μου συνέβει, ένιωσα φοβισμένος. Είχα συχνά εφιάλτες. "Ο Δρ Hu υποβλήθηκε σε θεραπεία ECMO από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 22 Μαρτίου, αλλά δεν μπόρεσε να μιλήσει μέχρι τις 11 Απριλίου. 
Παραμένει σε εντατική περίθαλψη. Και στους δύο γιατρούς παρέχεται υποστήριξη ψυχικής υγείας ως αποτέλεσμα των τραυματικών εμπειριών τους, είπε ο Δρ Λι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs