Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Τα θετικά και τα αρνητικά του σeξ με τον πρώην


Το να κάνεις σeξ με έναν πρώην μπορεί να θεωρείται ξαναζεσταμένο φαΐ, ότι δηλαδή ποτέ δεν ...
θα είναι τόσο νόστιμο όσο την πρώτη φορά, αλλά πάλι είναι κάτι οικείο, μια γεύση που δεν σε ενοχλεί και που δεν κρύβει εκπλήξεις.




Αν λοιπόν σκέφτεστε να το κάνετε πρέπει να έχετε κάποια πράγμτα αστο μυαλό σας. Και θετικά και αρνητικά. Το πως θα σας επηρεάσει διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όπως αναφέρει η σeξολόγος Jessica O’ Reilly, «Κάποιοι λένε πως σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, όταν κάποιος σε θέλει αφού σε έχει παρατήσει ή απορρίψει. Άλλοι πάλι λένε πως είναι οικείο και βολικό και άλλοι ελπίζουν να κτίσουν την σχέση από την αρχή.

Άλλοι πάλι λένε πως θα σε ικανοποιήσει προσωρινά και θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις. Γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να ξέρουν τα θετικά και τα αρνητικά του «seχ with an ex», ώστε να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.


Τα θετικά

Μπορεί να ανακουφίσει αρνητικά συναισθήματα

Αν το σeξ πάει καλά, μπορεί να σε ανακουφίσει από συναισθήματα που είχες από τον χωρισμό. Ο αρνητισμός μπορεί να εξαφανιστεί μετά την σeξουαλικη έπαφή και να υπενθυμίσει στο ζευγάρι τρυφερές και όμορφες στιγμές που έζησαν στο παρελθόν.


Μπορεί να είναι κάτι βιαστικό

Όπως αναφέρει η O’ Reilly, οι άνθρωποι αποζητούν την άνεση και την προβλεψιμότητα, όπως και τον ενθουσιασμό και την φρεσκάδα. Το σeξ με έναν πρώην, προσφέρει και τα δυο. Έχεις λοιπόν την ευκαιρία να κάνεις σeξ με κάποιον ανέμελα αλλά και με κάποιον που γνωρίζεις ήδη πως είναι στις προσωπικές του στιγμές.


Μπορεί να σε παρηγορήσει

Ο χωρισμός μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ μόνη, ειδικά αν συζούσατε μαζί με τον πρώην σύντροφό σου. Οπότε το σeξ με τον πρώην μπορεί να σε παρηγορήσει και να σε κάνει να αισθανθείς πιο άνετα. Ακόμα κι αν τα προβλήματα συνεχίζουν και δεν ήταν το σeξ, η φυσική επαφή θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, αφού θα ξεχάσεις για λίγο όλα αυτά.


Μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου

Ο χωρισμός μπορεί να δημιουργήσει μια ρωγμή στον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου. Να αισθάνεσαι αποτυχημένος ή υπαίτιος. Ωστόσο, το σeξ με τον πρώην, μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τα πράγματα, όπως το ότι ο χωρισμός οφείλεται σε ασυμβατότητα και όχι δική σου κατωτερότητα.


Είναι ασφαλές

Είναι ασφαλές γιατί μοιράζεστε ένα παρελθόν και γνωρίζετε καλά ό ένας τον άλλον. Όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και φυσικά, αφού ο πρώην σύντροφός σας γνωρίζει τα μέρη του κορμιού σας, την ιστορίας σας και τις... αποδόσεις σας. Κι αυτό διαφέρει αν βρεθείς με κάποιον καινούργιο.


Τα αρνητικά

Μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματικό δέσιμο από την αρχή

Το σeξ μπορεί να γίνει και χωρίς πολύ συναίσθημα, αλλά δεν είναι συνηθισμένο κάτι τέτοιο. Για πολλές γυναίκες, το να συνεχίσουν μια σeξουαλική σχέση με έναν πρώην, μπορεί να φέρει πίσω πόνο και επιστροφή σε άσχημες αναμνήσεις.


Μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά χωρισμών

Κάποια ζευγάρια μπορεί να επανασυνδεθούν, αναφέρει η O’ Reilly. Αλλα΄συνήθως τα ζευγάρια που επανασυδεόνται μετά το σeξ, θα καταλήξουν ξανά χωρισμένα. «Το σeξ με έναν πρώην μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από χωρισμούς». Αυτό σε εμποδίζει να προχωρήσεις στην ζωή σου ενώ πληγώνεσαι συνεχώς.


Μπορεί να ανοίξει ξανά παλιές πληγές

Το σeξ με έναν πρώην δεν παύει να είναι ένα ρίσκο. Αν βρεθείτε ξανά μαζί, οι παλιές πληγές μπορεί να έρθουν ξανά στην επιφάνεια. Ειδικά αν το σeξ ήταν το καλό μέρος της σχέσης και τα προβλήματα ήταν άλλα, τότε πολλά ερωτηματικά ίσως κάνουν ξανά την εμφάνισή τους βασανίζοντας το μυαλό σου.


Μπορεί να περιπλέξει τις σχέσεις στις οποίες βρίσκεστε τωρα

Κάποιες φορές το σeξ με τον πρώην συμβαίνει ενώ κανείς από τους δυο δεν έχει μπει σε καινούργια σχέση. Αλλά είναι επίσης πολλές οι φορές, που τουλάχιστον ένας από τους δυο έχει δεσμευτεί. Κι ακόμα κι αν το σeξ είναι καλό και τους κάνει να αισθανθούν καλά, θα τους δημιουργήσει ενοχές, ενώ και ο νέος σύντροφός μπορεί να το ανακαλύψει.


Μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ότι σας λείπουν οι σχέσεις

Η συνέχιση μιας σeξουαλικής σχέσης μπορεί να σε κάνει να θέλεις κάτι που δεν είναι πια διαθέσιμο, όπως μια σοβαρή συναισθηματική σχέση. Κάθε φορά που έχετε επαφή με τον σύντροφό σας, μπορεί να αισθάνεστε νοσταλγία για το παρελθόν. Και όσο προχωράει, μπορεί να θέλετε περισσότερα, ενώ ταυτόχρονα ξέρετε πως κάτι δεν είναι καθόλου πιθανό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs