Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Λουτράκι: Οι 4 έσκαβαν σε γερμανικό καταφύγιο ‑ Νέα στοιχεία για τους νεκρούς


Παγωμένη παρακολουθεί η τοπική κοινή γνώμη την εξέλιξη των ερευνών για τον τραγικό θάνατο ...
τεσσάρων ανδρών τα ξημερώματα στην σπηλιά Καρμπουνάρι, στο Λουτράκι.




Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν την ζωή τους οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας 72, 49, 37 και 35 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί σε βάθος πέντε μέτρων. Στο πλαίσιο των ερευνών, έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τεσσάρων ανδρών.

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά για ποιο λόγο είχαν πάει στο σημείο οι τέσσερις άνδρες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα loutraki365, το πιθανότερο σενάριο, που εξετάζουν οι Αρχές, είναι να έψαχναν για λίρες από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ή κάποιο αρχαιολογικό θησαυρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις άνδρες βρίσκονταν σε παλιό γερμανικό καταφύγιο και έσκαβαν με κατεύθυνση προς δεύτερο καταφύγιο, που βρίσκεται κοντά. Μάλιστα, από τις έρευνες προκύπτει ότι δεν πήγαν πρώτη φορά εκεί, αλλά το επισκέπτονταν συχνά. Οι τέσσερις άνδρες είχαν μαζί τους μία γεννήτρια και διάφορα εργαλεία, ωστόσο δεν βρέθηκαν εκρηκτικά. 

Οι τέσσερις άνδρες φέρονται να είχαν πληροφορίες πως στον χώρο των παλαιών αντιαεροπορικών υπόγειων καταφυγίων της διώρυγας της Κορίνθου υπήρχαν θαμμένες λίρες. Από το βράδυ της Παρασκευής, ξεκίνησαν την έρευνά τους και αφού εντόπισαν τα σημεία, αποφάσισαν να πάνε να σκάψουν στο καταφύγιο για να βρουν τον «θησαυρό».

Εκτιμάται ότι ο θάνατος τους προήλθε από αναθυμιάσεις, καθώς όταν ο πρώτος πυροσβέστης μπήκε στη σπηλιά, βγήκε αμέσως και ειδοποίησε τους συναδέλφους του πως έπρεπε να μπουν μέσα με μάσκες.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι πυροσβέστες που βρήκαν τις σορούς των τεσσάρων ανδρών, δεν διαπίστωσαν κάποια κατολίσθηση μέσα στην σπηλιά.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, στο OPEN ερευνώνται όλα τα σενάρια, ενώ σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν πηγαίνουν συνήθως για περιήγηση ή αναρρίχηση. Στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, εξήγησε ότι ο χώρος στον όποιο βρεθήκαν οι τέσσερις άνθρωποι ήταν σαν πηγάδι και σαν σπηλιά με συνολικό βάθος περίπου 20 μέτρα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs