Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Φθιώτιδα: Πατέρας επτά παιδιών από το Κογκό, ήρθε για καλύτερα και βρέθηκε να περιφέρεται άστεγος και με κορωνοϊό (Photos)


Σε ένα γεγονός με έντονες κοινωνικές προεκτάσεις αλλά και εκμετάλλευσης, εμπόριο ανθρώπινης ζωής και ...
αξιοπρέπειας, ήρθε σε επαφή η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων που κλήθηκε να φιλοξενήσει ως άστεγο τον Γουίλλυ. Ο Γουίλλυ εδώ και δυο μήνες προσφέρει σκληρή χειρωνακτική εργασία σε αγροκτηνοτροφική μονάδα στην Γλύφα Φθιώτιδας.Όπως καταγγέλει ο ιδιος,καταθέτοντας και μηνύτηρια αναφορά στην Αστυνομία, ο εργοδότης του ποτέ δεν τον πλήρωσε για τις δουλειές που συμφώνησαν.
Σύμφωνα με το Lamia Report του παρείχε μόνο στέγη και φαγητό το οποίο μάλιστα,σύμφωνα με το ίδιο, υπέρτιμολογούσε και αφαιρούσε από την μηνιαία αμοιβή του.

Όταν βρισκόμενος σε απόγνωση μετά από δυο μήνες ζήτησε τα χρήματά του αντιμετώπισε έναν οργισμένο εργοδότη που τον εκβίαζε να δουλέψει παραπάνω για να τον πληρώσει.

Αποφάσισε να πάρει τα μόλις 290 ευρώ που του έδωσε και έφυγε με τα πόδια από το κτήμα, φοβούμενος και για την σωματική του ακεραιότητα.


Έμεινε δυο ημέρες στην ύπαιθρο ταλαιπωρημένος στην Γλύφα μέχρι η Αστυνομία να τον περισυλλέξει και επειδή ήδη εμφάνιζε πυρετό και βήχα να τον στείλει στο Νοσοκομείο Λαμίας για έλεγχο για κορωνοϊό.

Σήμερα βγαίνοντας υγιής από το Νοσοκομείο θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Λαμιέων, που μαζί με τους ακούραστους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Στασινό του εξασφάλισαν κατάλυμα, ζεστό φαγητό και ένα ζεστό μπάνιο.

Σήμερα θα ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη να αναζητήσει ένα καλύτερο εργοδότη ώσπου να πάρει το πολυπόθητο χαρτί του ασύλου.


Ο Γουίλλυ έφυγε από το Κογκό και έχει οικογένεια με επτά παιδιά.

Προσπαθεί με την εργασία του να τα θρέψει αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην Ελλάδα έχοντας μαζί του όλα τα νόμιμα έγγραφα και αναμένει την εκδίκαση της αίτησης σε Ά Βαθμό.

Θα φιλοξενηθεί σε μισθωμένο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη που χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενώ έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα εύρεσης εργασίας όσο καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs