Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Οι Ιταλοί δεν πάνε φέτος διακοπές, ούτε και με τα 500 ευρώ μπόνους της κυβέρνησης


Συνολικά 24 εκατομμύρια Ιταλών θα καταφέρουν να «αποδράσουν», έστω και για ...
λίγες ημέρες, ωστόσο το 86% θα μείνει εντός εθνικών συνόρων. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης Κόντε έως τώρα δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την κατάσταση. Το 78,3% των Ιταλών δεν θα χρησιμοποιήσει το ειδικό μπόνους -μέχρι πεντακόσια ευρώ - με το οποίο το δημόσιο βοηθά τις λιγότερο εύπορες οικογένειες να πάνε διακοπές.
Σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, στην κορυφή των προτιμήσεων είναι η Σικελία και οι περιφέρειες Απουλία και Καμπανία με πρωτεύουσες το Μπάρι και την Νάπολη. Περιοχές με αξιοθέατα και πανέμορφα θέρετρα, αλλά και περιορισμένα κρούσματα κορωνοϊού. Αντιθέτως στο Μιλάνο και τη Ρώμη η μείωση των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τις 800.000 άτομα

Όσοι θα μείνουν σπίτι, δηλώνουν ότι οι κύριες αιτίες (30% και στις δυο περιπτώσεις) είναι η ανησυχία για την πανδημία και η οικονομική στενότητα. Μόνο το 4,8% των ερωτηθέντων έχει προγραμματίσει να πάει στο εξωτερικό. Κυρίως στην Ελλάδα, Ισπανία και Αίγυπτο. Πέρυσι, είχε επιλέξει διακοπές στο εξωτερικό το 26%.


Τί θα γίνει τον Σεπτέμβριο;

Πέρα από τις διακοπές όμως το βλέμμα στην Ιταλία είναι στραμμένο στη νέα σχολική χρονιά. Κανονικά θα πρέπει να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά υπάρχει ανησυχία για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Η υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Κόντε, Λουτσία Ατσολίνα, έκανε γνωστό ότι υπάρχει πρόθεση να χρησιμοποιηθούν για τα μαθήματα θέατρα, μουσεία, βιβλιοθήκες και κινηματογραφικές αίθουσες. Παράλληλα το αρμόδιο υπουργείο θα αγοράσει «μονοθέσια θρανία». Τα ιταλικά υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού συνεργάζονται στενά με στόχο να μπορέσει να αποφευχθεί - όσο γίνεται - η διδασκαλία εξ αποστάσεως. 
Πηγή DW

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs