Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Βόμβα Τσάκρη για κορωνοϊό: Πολύ πιθανόν να έχουμε μέτρα και τον επόμενο χειμώνα - Δεν θα ξεμπερδέψουμε έτσι εύκολα με τον κορωνοϊό


Με τον κορονοϊό δεν θα ξεμπερδέψουμε έτσι εύκολα. Αυτό, είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Μικροβιολογίας...
, Αθανάσιος Τσάκρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Ο κ. Τσάκρης είπε: «Είμαστε σε μια αναζωπύρωση του δεύτερου επιδημικού κύματος. Αυτό δείχνουν τα περιστατικά. Είναι και σημαντικά αυξημένοι οι διασωληνωμένοι και αν βάλουμε και αυτούς που έχουν πεθάνει ενώ ήταν διασωληνωμένοι ο αριθμός δυστυχώς μεγαλώνει».

«Βέβαια», πρόσθεσε, «με τα μέτρα που ελήφθησαν οριζόντια και σε τοπικό επίπεδο βοήθησαν αρκετά και ο κόσμος συμμορφώνεται σε μεγάλο ποσοστό. Ο χειμώνας όμως θα είναι δύσκολος και θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα γιατί ο κορονοϊός θα προστεθεί στις άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού».

Για το εμβόλιο της γρίπης είπε ότι καλό είναι να γίνουν πιο εκτεταμένοι εμβολιασμοί. Είπε ότι οι γιατροί ξέρουν καλύτερα τον ιό σήμερα από ότι στις αρχές της πανδημίας.

Ο κ. Τσάκρης τόνισε ότι η μεταδοτικότητα του ιού είναι πιο έντονη τα πρώτα 24ωρα και καλό είναι όσοι νιώθουν τα πρώτα συμπτώματα να αυτοαπομονώνονται. «Με το πρώτο σύμπτωμα σπίτι», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε όμως και κάτι άλλο που προκάλεσε σοκ ακόμα και στους παρουσιαστές. Στο ερώτημα πότε θα έρθει το τέλος αυτού του εφιάλτη είπε: «Νομίζω πως για μεγάλο διάστημα θα αλλάξει η ζωή μας. Σίγουρα ο φετινός χειμώνας θα είναι έτσι, πολύ πιθανον και ο επόμενος. Και το εμβόλιο να έχουμε, μην φανταστούμε ότι τελειώσαμε. Μπορεί να είναι λιγότερο περιοριστικά τα μέτρα αλλά ο ιό θα είναι ανάμεσά μας. Το εμβόλιο δεν ακόμα και αν είναι αποτελεσματικό δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει την επιδημία».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs