Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Αναστέλλεται για ένα χρόνο το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης -Τι αλλαγή θα δείτε στους λογαριασμούς


Το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης θα παύσει να χρεώνεται στους λογαριασμούς των νοικοκυριών για ένα χρόνο.

Η εν λόγω ρύθμιση... για το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο -για τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Ιανός», ΕΝΦΙΑ και με διατάξεις για τον κορωνοϊό- που κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χθες, στη Βουλή.

 

Η αναστολή επιβολής του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα έχει ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται σε 18 εκατ. ευρώ.

Η απαλλαγή από το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους λογαριασμούς των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες. Το συγκεκριμένο «χαράτσι» ανέρχεται στο 10% επί του μηνιαίου λογαριασμού και ήταν ένα από τα μνημονιακά μέτρα που επιβλήθηκαν κατά το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, τον Ιούνιο του 2016.

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες (διμήνου, τριμήνου κ.ό.κ) τότε το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης επιμερίζεται σε ίσα μέρη και για ίσο διάστημα. Εν ολίγοις, για κάθε τρίμηνο λογαριασμό επιβάλλεται τριπλό τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs