Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Απίστευτη καταγγελία: Ο Νετανιάχου παίρνει μαζί του στα ταξίδια του στο εξωτερικό... βουνά με άπλυτα!


Τα επίσημα δείπνα, οι πλούσιες βασιλικές δεξιώσεις και τα ανεκτίμητα δώρα μπορεί να είναι τα πιο ...προφανή θετικά της διεθνούς διπλωματίας, ωστόσο ο ηγέτης του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει εκμεταλλευτεί ένα λιγότερο γνωστό πλεονέκτημα αναφορικά με τις κρατικές επισκέψεις: το δωρεάν πλύσιμο των ρούχων.

 

Ο Μπέντζαμιν και η Σάρα Νετανιάχου έχουν αποκτήσει τη φήμη πως παραδίδουν τσάντες και βαλίτσες με βρώμικα ρούχα στους αξιωματούχους στα ταξίδια τους στο εξωτερικό, προκειμένου να πλυθούν, φυσικά με έξοδα της χώρας που επισκέπτονται, μια πρακτική που παρατήρησε το προσωπικό του ξενώνα του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με την Washington Post.

«Οι Νετανιάχου είναι οι μόνοι που φέρνουν μαζί τους βαλίτσες με βρώμικα ρούχα για να τα πλύνουμε», ανέφερε στην εφημερίδα ένας ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ. «Μετά από πολλά ταξίδια, έγινε σαφές ότι είναι σκόπιμο».

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ αρνήθηκε τον ισχυρισμό, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο 70χρονος ηγέτης κατηγορείται ότι πήρε μαζί του βρώμικα ρούχα για πλύσιμο σε ταξίδι του στο εξωτερικό.

Ιστορική συμφωνία για την ομαλοποίηση των σχέσεων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν υπογράφηκε πριν από μερικές εβδομάδες στον Λευκό Οίκο, όπου παραβρέθηκε και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Το 2018, διέρρευσαν έγγραφα που περιείχαν ισχυρισμούς ότι η Σάρα Νετανιάχου μάζεψε «4 ή 5» βαλίτσες με άπλυτα για τα κρατικά της ταξίδια. Δύο χρόνια νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε επιτυχώς περάσει νομοσχέδιο για να παραμένουν ιδιωτικοί οι λογαριασμοί του καθαριστηρίου.


Τι απαντά η ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον για τις κατηγορίες

Η ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι ισχυρισμοί είναι «αβάσιμοι και παράλογοι» και έχουν στόχο να αποσπάσουν την προσοχή από την πρόσφατη επίσκεψη του Νετανιάχου στις ΗΠΑ, όπου υπέγραψε συμφωνίες για την ομαλοποίηση των σχέσεων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

«Σε αυτή την επίσκεψη, για παράδειγμα, δεν υπήρξε στεγνό καθάρισμα, μόνο δύο πουκάμισα πλύθηκαν για τη δημόσια συνάντηση, ενώ και το κοστούμι του πρωθυπουργού και το φόρεμα της κυρίας Νετανιάχου σιδερώθηκαν για τη δημόσια συνάντηση», ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας. «Ω ναι, και ένα ζευγάρι πιτζάμες που φορούσε ο πρωθυπουργός στη 12ωρη πτήση από το Ισραήλ προς την Ουάσινγκτον, επίσης πλύθηκε».


Σύμφωνα με την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον, κατά την τελευταία επίσκεψη των Νετανιάχου στις ΗΠΑ «πλύθηκαν μόνο δύο πουκάμισα του πρωθυπουργού και οι πιτζάμες του»

Στο δημοσίευμά της η Washington Post ανέφερε ότι η επίσκεψη της περασμένης εβδομάδας δεν περιελάμβανε πολλές βαλίτσες ρούχων, αλλά πως «πολιτικοί και αξιωματούχοι που βρίσκονται τόσο στη διοίκηση Τραμπ, αλλά βρίσκονταν και σε εκείνη του Ομπάμα» επιβεβαίωσαν αρκετά προηγούμενα περιστατικά μαζικού καθαρισμού.

Οι ισχυρισμοί αυτοί έχουν φουντώσει τις εγχώριες κατηγορίες πως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα οφέλη του αξιώματός του. Να σημειωθεί πως πέρυσι η Σάρα Νετανιάχου είχε καταδικαστεί για παράνομη κατάχρηση δεκάδων χιλιάδων χρημάτων από δημόσιους πόρους για πλούσια γεύματα, παρά το γεγονός ότι παρέχεται από το κράτος ένας εσωτερικός μάγειρας. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός δικάζεται για τρεις υποθέσεις διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών πως δέχτηκε πανάκριβα δώρα, όπως σαμπάνια, κοσμήματα και πούρα. Ο Νετανιάχου αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs