Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Έλληνας serial killer που δεν συνελήφθη ποτέ - Ο Δράκος της Θράκης και η περίεργη εξαφάνισή του


Το ημερολόγιο έγραφε 30 Αυγούστου 1988. Σε ένα άλσος λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη βρίσκονται μέσα σε ...αίματα ένα νεαρό ζευγάρι, η 23χρονη φοιτήτρια Φανή Παρασκευοπούλου και ο 34χρονος σύντροφός της, Γιώργος Κύρκος. Βρέθηκαν γυμνοί, έχοντας πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση. 

 

Η νεαρή ήταν ήδη νεκρή όταν έφθασε η αστυνομία, ενώ ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κρατήθηκε στη ζωή από τους γιατρούς. Έμεινε σε κώμα, και όταν συνήλθε είχε αμνησία και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την αστυνομία στην έρευνα της.

Σχεδόν 4 εβδομάδες μετά ένα ακόμη ζευγάρι, αυτή τη φορά στην Κομοτηνή, βρέθηκε νεκρό, μάλιστα το πτώμα της κοπέλας είχε κακοποιηθεί σeξουαλικά μετά το θάνατό της. Ο βιαστής και δολοφόνος προσπάθησε να κάψει τα πτώματα αλλά δεν τα κατάφερε.

Η αστυνομία αρχίζει και συνδέει τα γεγονότα και καταλήγει ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη. Με την βοήθεια ειδικών από την Αθήνα συντονίζουν μεγάλη επιχείρηση, σε όλα τα στέκια όπου συχνάζουν ζευγάρια. Ο δράστης αποκτά όνομα και στις εφημερίδες αποκαλείται ο "Δράκος της Θράκης".

Ειδικό σώμα από άνδρες και γυναίκες προσποιούνται τα ζευγάρια στα στέκια του έρωτα με σκοπό να πιάσουν τον δολοφόνο. Χωρίς επιτυχία όμως.

Δέκα μήνες μετά, ο Δράκος επιστρέφει.. Στην εθνική οδό ένας 52χρονος οδηγός βρίσκεται νεκρός, μαζί με την 78χρονη μητέρα του. Και οι δύο με σφαίρα στο κεφάλι.Οι άτυχοι ταξιδιώτες είχαν σταματήσει για να ξεκουραστούν, αφού ταξίδευαν βράδυ και οι συνθήκες ήταν δύσκολες.

Τα επόμενα δύο χρόνια ακολουθούν άλλα δύο χτυπήματα σε ζευγάρια.Ο δολοφόνος γίνεται πιο βίαιος, αφού εκτός από τη δολοφονία καίει και τα πτώματα. Στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης επικρατεί ο απόλυτος φόβος.

Τα ζευγάρια δεν κυκλοφορούν αφού πέσει το σκοτάδι, οι περιπολίες αυξάνονται, αλλά ο δολοφόνος εξαφανίζεται. Όλοι περιμένουν το επόμενο χτύπημα του. Όμως από το 1990 δεν εμφανίστηκε ποτέ, παραμένοντας το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs