Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Αυτή είναι η ακριβότερη Rolls Royce που φτιάχτηκε ποτέ και είναι έργο τέχνης - Μόλις την δείτε θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό


Το αυτοκίνητο παραγγέλθηκε από τον βαρόνο Clarence Gasque για τη σύζυγό του, Maude, η οποία ...λάτρευε το γαλλικό ντιζάιν του 18ου αιώνα, και παραμένει ένα από τα πιο εμπνευσμένα παραδείγματα κατασκευής οχήματος κατά παραγγελία μέχρι σήμερα. 

 

Είναι γνωστό ως «Phantom of Love» και κατασκευάστηκε από τους Charles Clark and Sons. Η εταιρεία έλαβε οδηγίες από τον Gasque (διευθυντή οικονομικών της Woolworth's στο Ηνωμένο Βασίλειο) ότι το εκλεπτυσμένο τετράθυρο θα πρέπει να είναι πιο εντυπωσιακό από τη Rolls-Royce Silver Ghost που δημιουργήθηκε για έναν από τους συναδέλφους του, τον Surefire Snow, ανεξάρτητα από το κόστος. Έχοντας αυτό κατά νου, μια καρέκλα που ανήκε στη Μαρία Αντουανέτα αντιγράφηκε και τοποθετήθηκε στο κέντρο της καμπίνας. 



Οι προσθήκες περιλάμβαναν μια ταπετσαρία Aubusson (η οποία χρειάστηκε εννέα μήνες), μια τοιχογραφία οροφής με παιχνιδιάρικα χερουβείμ, ένα ντουλάπι με ποτά, πλευρικά ντουλάπια, ένα ρολόι ormolu, δύο βάζα πορσελάνης (με λουλούδια κατασκευασμένα από επιχρυσωμένο μέταλλο και σμάλτο), και στις γωνίες φωτιστικά τοίχου στολισμένα με χερουβείμ. 



Μόλις ολοκληρώθηκε, το κόστος παράδοσης λέγεται ότι ήταν 6.500 £ (περίπου το ισοδύναμο των 400.000 £ σήμερα), με 4.500 £ (περίπου 277.000 £ σήμερα) να έχουν δαπανηθεί μόνο για το εσωτερικό.   



Οι Gasques απόλαυσαν το απόκτημά τους για μόλις 18 μήνες καθώς ο κ. Gasque πέθανε τον Οκτώβριο του 1928. Το αυτοκίνητο μπήκε σε αποθήκη όπου παρέμεινε μέχρι το θάνατο της κυρίας Gasque το 1952.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs