Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Ερευνούνται τέσσερις πιθανοί συνεργοί


Η tattoo artist, ο 80χρονος, ο φίλος απο τον Πειραιά και ο ...άγνωστος Κορωπιώτης. Αυτά ειναι τα τέσσερα πρόσωπα με τα οποία επικοινώνησε η «βιτριολίστρια της Αγίας Ελεούσας» τόσο πρίν, όσο και μετά την εγκληματική της πράξη και οι επικοινωνίες τους απο το τηλέφωνο και τα social media, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

 

Σιγά- σιγά έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, καθως για τον 80χρονο προέκυψε οτι το τηλέφωνο που ήταν στο όνομα του το χρησιμοποιούσε άλλο πρόσωπο το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο των αρχών, ενώ ο Κορωπιώτης είναι ένα πρόσωπο που είχε μια τυχαία τηλεφωνική επαφή και απο ότι φαίνεται δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Απο τις επαφές, τις αναλύσεις των κλήσεων και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί θα είναι σε θέση να γνωρίζουν αν κάποιος απο αυτούς ήταν συνεργός στην αποτρόπαια πράξη της.

Την ίδια ώρα οι αναλυτές της Ασφάλειας, καλούνται να λύσουν ένα ακόμη μυστήριο. Αν τελικά η «βιτριολίστρια της Αγίας Ελεούσας» τριγύρναγε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες έξω απο το Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η Ιωάννα, προκειμένου να τρυπώσει στο δωμάτιο της και να την αποτελειώσει. Έτσι, αναμένεται να εξεταστούν κάμερες της περιοχής, να γίνουν αναλύσεις σε στίγματα συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων και να εξεταστούν μάρτυρες οπως για παράδειγμα συγγενικό πρόσωπο της Ιωάννας που είπε πως η βιτριολίστρια έψαχνε τρόπο για να την επισκεφθει.


Η ζωή στη φυλακή

Η 35χρονη αφού έμεινε μέχρι τέλος Ιουνιου στις φυλακές Κορυδαλλού, στη συνέχεια μετεφέρθη στις 29/6 στις φυλακες Ελαιώνα. Εκεί, απο τις 5 Αυγούστου ξεκίνησε να εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας και απο την 1η Νοεμβρίου, κάνει μεροκάματα στην αποθήκη της κοινωνικής υπηρεσίας. Μοιράζεται έναν θάλαμο 95 τ.μ μαζί με άλλες επτά κρατούμενες με τις οποίες διατηρεί τυπικές σχέσεις καθώς θέλει να διατηρεί χαμηλούς τόνους και να μην έχει πολλά- πολλά με κανέναν. Η επιλογή των συγκρατουμένων έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια έτσι ώστε να αποφεύγονται εντάσεις και προστριβές καθώς η εύρυθμη λειτουργία των φυλακών αποτελεί προτεραιότητα για την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρία Σοφία Νικολάου η οποία ειναι επιφορτισμένη με το κομμάτι των σωφρωνιστικών καταστημάτων όλης της χώρας.

Οι δύο επόμενες εβδομάδες, είναι καθοριστικές για να συμπληρωθεί το παζλ της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Όλα δείχνουν οτι η κατηγορούμενη, σκέπτεται πολύ σοβαρά να απολογηθεί και να δώσει τη δική της εκδοχή των πραγμάτων χωρίς μέχρι στιγμής και ο ίδιος ο συνήγορος της να γνωρίζει με απόλυτη σαφήνεια το πλαίσιο στο οποίο θα επιλέξει να κινηθεί.

Την ίδια ώρα, η Ιωάννα με γραπτή δήλωση της καλεί την κατηγορούμενη να μιλήσει, να σταματήσει τα ψεύδη και να αποκαλύψει ολη την αλήθεια. «Πηγές» απο την Αστυνομία λένε οτι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει μέχρι το τέλος του χρόνου η έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί και η υπόθεση θα εχει διαλευκανθεί πλήρως.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs