Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ιαπωνία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού σε ταξιδιώτες από τη Βραζιλία


Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε σε τέσσερις ταξιδιώτες από την πολιτεία της Αμαζονίας στη Βραζιλίας, δήλωσε... το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας σήμερα. 

 

Αξιωματούχος του υπουργείου είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της νέας αυτής παραλλαγής, η οποία διαφέρει από τις εξαιρετικά μολυσματικές παραλλαγές που βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική. 

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να δείχνει ότι η νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στα κρούσματα από τη Βραζιλία έχει υψηλή μολυσματικότητα», δήλωσε ο Takaji Wakita, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων, σε ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. 

Από τους τέσσερις ταξιδιώτες που έφτασαν στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο στις 2 Ιανουαρίου, ένας άντρας περίπου 40 ετών εμφάνισε αναπνευστικό πρόβλημα, μια 30χρονη γυναίκα είχε πονοκέφαλο και πονόλαιμο, ένας έφηβος είχε πυρετό και μια έφηβη δεν εμφάνισε καθόλου συμπτώματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. 

Η Ιαπωνία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο και τρεις ακόμη περιφέρειες την Πέμπτη μετά την αύξηση των κρουσμάτων. 

Σε εθνικό επίπεδο, τα κρούσματα ανέρχονται περίπου σε 289.000, με 4.061 θανάτους, δήλωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs