Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Βρετανία: Παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον θέλουν οι περισσότεροι πολίτες


Η έρευνα κατέγραψε πως το 72% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν ενήργησε αρκετά γρήγορα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού///
Οι περισσότεροι πολίτες θέλουν να παραιτηθεί ο Μπόρις Τζόνσον από τη θέση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε ο Observer. 

 

Συγκεκριμένα, το 43% πιστεύουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί, ενώ το 40% εκτιμούν ότι πρέπει να παραμείνει στη θέση του. Ανάμεσα στους Συντηρητικούς, το 87% επιθυμεί παραμονή του Τζόνσον και το 7% θέλει την παραίτησή του. 

Η ίδια έρευνα κατέγραψε πως το 72% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν ενήργησε αρκετά γρήγορα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ποσοστό υψηλότερο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα. 

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα για το κορωνοϊό, το 64% δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν «μια κυβέρνηση που γρήγορα παίρνει μέτρα lockdown, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές αυτά που ισχύουν δεν χρειάζονται». Μόνο το 25% προτιμούν η κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί για να μην εφαρμόσει lockdown, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα ληφθούν αργότερα από ότι θα έπρεπε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs