Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Δήμαρχος έστειλε την αστυνομία σε σπίτι εργαζόμενου που ζήτησε αναρρωτική


Τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο «για το ...απαράδεκτο περιστατικό τρομοκράτησης συναδέλφου εργαζομένου στο πράσινο από την ελληνική αστυνομία».

 

Η καταγγελία

Όπως αναφέρει, την Τρίτη 16/2 «περιπολικό της αστυνομίας εμφανίστηκε έξω από το σπίτι του συναδέλφου σε κεντρικό σημείο της Πεύκης και αφού φώναξε το ονοματεπώνυμό του από τα μεγάφωνα του περιπολικού, ζητώντας του να κατέβει κάτω, διαπομπεύοντας τον, του διαμήνυσε να πάει την επόμενη μέρα στη δουλειά κατ’ εντολή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του αστυνόμου, του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας.

Ο συνάδελφος, που δούλευε μέχρι εξαντλήσεως την ίδια μέρα, είχε δηλώσει αναρρωτική άδεια στην υπηρεσία για την επόμενη. Προς τιμή του ζήτησε γραπτή εντολή και καθώς δεν του δόθηκε, αρνήθηκε».

Το πρωτοφανές και παράνομο περιστατικό, σημειώνει το Σωματείο, δεν είναι το μόνο, καθώς «ο ίδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας την Πέμπτη 18 και τη Παρασκευή 19 Φλεβάρη απαιτούσε από τους συναδέλφους που εργάζονται με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ να ανέβουν στο γερανοφόρο όχημα του δήμου και να κλαδέψουν δέντρα, κάτι που σαφώς δεν προβλέπεται, ζητούσε δηλαδή σε προσωπικό που δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα».

Την ίδια ώρα η υπηρεσία Περιβάλλοντος του δήμου, τις μέρες της κακοκαιρίας «έστελνε με SMS βάρδιες σε εργαζόμενους, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν και τις 64 ώρες συνεχόμενης εργασίας (σ.σ. με ενδιάμεσα μικρά διαλείμματα ύπνου)!».

Το Σωματείο επισημαίνει πως «η λειτουργία του Δήμου ως Επιχείρηση και ο προσανατολισμός στις εργολαβίες από τις Δημοτικές Αρχές, που είναι το πολιτικό προσωπικό των ίδιων κομμάτων, έχει οδηγήσει στη δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών του και στην αδυναμία να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των δημοτών, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και την αυτοθυσία των συναδέλφων» και σε άλλο σημείο τονίζει: «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη, παράνομη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση ούτε να περάσει το κλίμα τρομοκρατίας στους συναδέλφους.

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύμα – συνάδελφο την περίοδο της κακοκαιρίας»
Πηγή: aftodioikisi.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs