Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ξεκάθαρη η Παγώνη: Θα κάνουμε Πάσχα με μέτρα και αποστάσεις – Όχι να σουβλίσουμε και να είμαστε στα χωριά μας


Η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως θα μπούμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι το τέλος Ιουνίου εφόσον έχει εμβολιαστεί το ...60% του πληθυσμού.Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε σε συνέντευξή της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Μαγώνη, στο πλαίσιο της οποίας ξεκαθάρισε ότι το εφετινό Πάσχα “θα το περάσουμε με μέτρα και αποστάσεις” και “όχι πηγαίνοντας στα χωριά μας για να σουβλίσουμε”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα”, η κ. Παγώνη τόνισε πως “έχουμε έναν πόλεμο, κάθε μέρα δίνουμε μάχες και προσπαθούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας”, σημειώνοντας ότι “οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες και ο κόσμος έχει πιεστεί ψυχολογικά ανεξάρτητα εάν δεν το εκδηλώνει”.

“Τα κρούσματα θα δείξουν αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό” Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφερόμενη για το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό υπογράμμισε πως αυτό “θα εξαρτηθεί πώς θα είναι τα κρούσματα”.

Η κ. Παγώνη εκτίμησε πως θα μπούμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς μόλις έχει εμβολιαστεί ένα 60% του πληθυσμού για να επιτευχθεί η σχετική ανοσία, προσδιορίζοντας χρονικά το τέλος του Ιουνίου όσον αφορά την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

“Μειώνονται τα μέτρα μετά, θα μπούμε σε άλλο ρυθμό ζωής”, δήλωσε επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως “η επιστημονική κοινότητα έχει ένα στόχο, να προχωρήσουμε γρήγορα με τα εμβόλια. Θα εξαρτηθεί από τις ποσότητες που θα παίρνουμε”.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs