Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Κούρτοβικ: «Οι συγγενείς των θυμάτων του Κουφοντίνα τον υβρίζουν όταν τον λένε δολοφόνο»


Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, προχώρησε σε δήλωση αναφορικά με την ...ανακοίνωση του συλλόγου συγγενών θυμάτων Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με το reader.gr, η κ. κούρτοβικ, μιλώντας στο Kontra, ότι ο σύλλογος «Ως Εδώ»… «υβρίζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα, επειδή τον αποκαλεί δολοφόνο».

 

«Η ανακοίνωση αυτή έχω την εντύπωση ότι συντάχθηκε μάλλον για να εξυβρίσει τον απεργό, “δολοφόνο’ τον αποκαλεί, παρά για να στηρίξει το δικαίωμα του στη ζωή. Ήταν υβριστική, ήταν προσβλητική», υπογράμμισε η κ. Κούρτοβικ, επιμένοντας ότι, από τη στιγμή που υπήρξε οριστική δικαστική κρίση και ο Δημήτρης Κουφοντίνας οδηγήθηκε στη φυλακή, θα πρέπει να αποκαλείται «κρατούμενος» και όχι «δολοφόνος».

Μάλιστα, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα επέμεινε ότι «τα θύματα και η Πολιτική Αγωγή έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία ως το σημείο που το δικαστήριο αποφασίζει την ενοχή, από κει και πέρα τελειώνει ο ρόλος τους, δεν έχουν λόγο στον τρόπο έκτισης της ποινής».

«Οι φυλακές είναι ένας χώρος στον οποίο υπάρχουν ένοχοι. Καταρχήν στη φυλακή δεν πάνε αθώοι, αλλά ένοχοι. Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχει σωφρονιστικό σύστημα. Η λογική που στιγματίζει τον παραβάτη και τον θέλει εφ’ όρου ζωής εκτός της κοινωνίας, είναι μεσαιωνική. Είναι μία λογική που δεν ταιριάζει στο σωφρονιστικό σύστημα για το οποίο παλέψαμε τόσα χρόνια», είπε μεταξύ άλλων η κ. Κούρτοβικ.

Η τοποθέτηση της από το 21:00 κ.ε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs