Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Εμβόλιο: Πότε θα «ανοίξουν» τα ραντεβού για τους 18‑59 ετών


Ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για το σχέδιο «Ελευθερία» το ...απόγευμα της Δευτέρας, 05.04.2021 ανέφερε ότι α
πό τα τέλη Μαΐου πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία για να κλείνει ραντεβού ο γενικός πληθυσμός -από 18 έως 59 ετών- για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

 

Μάλιστα, όπως τόνισε, θα έχουμε καλύψει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού εντός του Ιουνίου, με βάση και τις συμφωνίες της χώρας μας για προμήθειες των εμβολίων.


Το εμβόλιο και στους νεότερους από τα τέλη Μαΐου

Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε εκτενώς και για την πορεία των εμβολιασμών και το χρονοδιάγραμμα. Οπως σχολίασε, μέχρι το τέλος του Απρίλη στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί όσοι είναι άνω των 60 ετών. Στη συνέχεια, εντός του Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί πολιτών που έχουν νοσήματα αυξημένου κινδύνου και έπειτα θα ανοίξει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

«Σε εκείνη τη φάση θα δούμε μήπως υπάρξει προτεραιοποίηση σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες όπως οι εκπαιδευτικοί», εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους και κατέληξε πως «ο εμβολιασμός σώζει ζωές» αναφερόμενος σε στοιχεία θανάτων ηλικιωμένων 80 έως 89 από την αρχή της χρονιάς. Όπως είπε σημειώθηκαν 1.039 θάνατοι αυτής της ηλικιακής ομάδας με τους 925 να είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 86 να έχουν λάβει έστω και τη μία δόση των εμβολίων.

Να σημειωθεί ότι με ρεκόρ 53.000 εμβολιασμών ενάντια στον κορονοϊό αναμένεται να κλείσει η Δευτέρα 5 Απριλίου, σύμφωνα με όσα τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Συνολικά έχουν γίνει στην χώρα μας 1.877.000 εμβολιασμοί. Οι 1.241.000 αφορούν σε εμβόλιο με την πρώτη δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 11,56% και οι 663.000 αφορούν σε εμβόλιο και με τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 6,31%

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs