Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Γιατί στις στολές των Αμερικανών στρατιωτών η σημαία είναι ραμμένη ανάποδα


Η σημαία δεν είναι αντεστραμμένη μόνο πάνω στις στρατιωτικές στολές, αλλά και πάνω στα αεροπλάνα!
Ο κανονισμός... αναφέρει, ότι ο Στρατός είναι επάγγελμα και οι στρατιώτες πρέπει να είναι περήφανοι μέσα στην στολή τους και αυτή να φοριέται σωστά και με σεβασμό. 



Αυτό περιλαμβάνει και τη σημαία. Γιατί στις στολές των Αμερικανών στρατιωτών όμως η σημαία είναι ραμμένη ανάποδα; Κάποιοι αναρωτιούνται αν αυτό έγινε κατά λάθος ή σκόπιμα.

Η σημαία δεν είναι αντεστραμμένη μόνο πάνω στις στρατιωτικές στολές, αλλά και πάνω στα αεροπλάνα. Το Υπουργείο Άμυνας υποδεικνύει τον στρατιωτικό κανονισμό 670-1 για να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις.

Το έμβλημα μπορεί να φορεθεί στο δεξί ή αριστερό ώμο μιας στολής. Το μέρος με τα αστέρια πρέπει να είναι μπροστά. Μια άλλη άποψη λέει, ότι η σημαία πρέπει να είναι μόνη της. Για να δημιουργεί την εντύπωση, ότι κυματίζει πάντα. Σήμερα, η αντίστροφη σημαία φοριέται στο δεξί μανίκι των στρατιωτικών στολών και συμβολίζει το θάρρος και τον σεβασμό εκείνων που υπηρετούν.

«Όταν φοριέται με αυτόν τον τρόπο, η σημαία βρίσκεται στα δεξιά των παρατηρητών και δίνει την εντύπωση, ότι κυματίζει και κινείται προς τα εμπρός», αναφέρει ο στρατιωτικός κανονισμός 670-1.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs