Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Τι προκαλεί στον οργανισμό σου ακόμα και ένα τσιγάρο - Ο καλύτερος τρόπος για να το κόψεις


Η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι ένα τσιγάρο δεν κάνει κακό έχει αμφισβητηθεί από την ιατρική κοινότητα εδώ και ...χρόνια όμως η ψευδαίσθηση στους καπνιστές παραμένει ακλόνητη.



Η τελευταιά βρετανική έρευνα όμως θα σε κάνει να το ξανασκεφτείς πριν ανάψεις έστω και ένα τσιγάρο την ημέρα.

Όσοι καπνίζουν ακόμα και ένα μικρό αριθμό τσιγάρων ημερησίως έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό, ενώ έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν στεφανιαία νόσο.

Προχωρούν ακόμα περισσότερο πως οι κίνδυνοι από ένα τσιγάρο ισοδυναμούν με τον κίνδυνο δέκα τσιγάρων ημερησίως.

Η αλήθεια είναι πως ο αριθμός των καπνιστών μειώνεται συνεχώς τα τελευταία 6 χρόνια, με τον ρυθμό μείωσης να ανακόπτεται την περίοδο της καραντίνας, όπου παρουσιάστηκε μεγάλος αριθμός νέων καπνιστών, αλλά και πρώην καπνιστών που επέστρεψαν στη παλιά του συνήθεια.

Οι γιατροί επιμένουν στην αντικαπνιστική εκστρατεία και στην ανάγκη ενημέρωσης του κοινού, αφού μεγάλος αριθμός καπνιστών συνδέουν το κάπνισμα μόνο με τον καρκίνο και όχι με τη πληθώρα ασθενειών που συνδέονται με αυτό.

Η βοήθεια από ειδικό κρίνεται απαραίτητη αν δεν μπορείς να ελέγξεις τον εθισμό, τονίζοντας πωςο καλύτερος τρόπος είναι να το κόψει "μαχαίρι" και όχι με τη μέθοδο μείωσης των τσιγάρων με τη πάροδο του χρόνου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs