Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Σπύρος Φωκάς: Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός


Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λίλιαν, με ...ανάρτησή της στο Facebook στην οποία έγραψε «καλή αντάμωση Σπύρο μου»
Ο πατέρας του ήταν ταξιδιωτικός πράκτορας και η μητέρα του καταγόταν από την Κέρκυρα. Η οικογένεια Φωκά ήρθε στην Αθήνα όταν ο ηθοποιός ήταν 9 ετών.

Από μικρός είχε ένα έντονο ενδιαφέρον για τη δραματουργία και έτσι αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Δεν μπορούσε όμως τότε να φανταστεί πόσο καλός θα γινόταν, ώστε οι μεγάλοι σκηνοθέτες και παραγωγοί του Χόλιγουντ να τον ζητάνε για σημαντικούς ρόλους.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στην Αμερική, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα.

Στην Αμερική όμως ήταν που έκανε το «όνομά» του που έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο για τον ίδιο αλλά και για όλους τους Έλληνες ηθοποιούς που θα ακολουθούσαν τα βήματα του.

Ο Σπύρος Φωκάς ήταν από τους πρώτους που έδειξε τον διεθνό δρόμο για καριέρα. Μέχρι τότε δεν το είχε κάνει κανείς.

Η μάχη του Σπύρου Φωκά


Ο Σπύρος Φωκάς, που έφυγε από τη ζωή στα 86 του χρόνια, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και τους τελευταίους μήνες βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης στη Μαγούλα.

Η Λίλιαν Φωκά την Τρίτη (24/10) είχε δημοσιεύσει ακόμα μία φωτογραφία του ηθοποιού. Σε εκείνη φαίνεται ο Σπύρος Φωκάς στο κρεβάτι του κέντρου αποκατάστασης.


Τα προβλήματα υγείας του Σπύρου Φωκά είχαν αρχίσει πριν από τρία χρόνια, όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο της Κορίνθου και από εκεί να μεταφερθεί στην Αθήνα.




Έκτοτε τα πολλαπλά προβλήματα καθώς και η πυρκαγιά στο Λουτράκι πέρσι, τον ανάγκασαν να αναζητήσει κέντρο αποκατάστασης, με σκοπό να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs