Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Δύναμη 600 ανδρών στέλνουν στην ανατολική Ευρώπη οι ΗΠΑ

Συγκεκριμένα, 150 άνδρες της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, που εδρεύει στην Ιταλία, θα καταφθάσουν στην Πολωνία την Τετάρτη, ενώ περίπου 450 στρατιώτες αναμένονται κατά τις επόμενες ημέρες στην ...Εσθονία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Δύναμη περίπου 600 ανδρών θα αναπτύξουν εντός των επόμενων ημερών στην Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες για ασκήσεις οι Ηνωμένες Πολιτείες, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Πεντάγωνο.

Συγκεκριμένα, 150 άνδρες της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, που εδρεύει στην Ιταλία, θα καταφθάσουν στην Πολωνία την Τετάρτη, ενώ περίπου 450 στρατιώτες αναμένονται κατά τις επόμενες ημέρες στην Εσθονία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Η ακριβής διάρκεια παραμονής της αμερικανικής δύναμης στην περιοχή δεν έχει αποσαφηνιστεί. 

Θα λάβει μέρος σε νέα σειρά ασκήσεων που «είναι προγραμματισμένες για τους επόμενους μήνες και παραπέρα», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο γενικός γραμματέας του NATO προανήγγειλε την αποστολή ναυτικών, αεροπορικών και επίγειων συμμαχικών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs