Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η ΝΔ - Η ΚΕΦΕ έλαβε δήλωση εμπιστοσύνης από τους υποψήφιους


Σκηνικό εμφύλιου πολέμου έχει στηθεί στη ΝΔ και η ενότητα... αναζητείται καθώς σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η «γαλάζια» παράταξη.... μια ημέρα μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας, οι τέσσερις υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο με τα επιτελεία τους αλλά και μια σειρά από κορυφαία στελέχη της ΝΔ ρίχνουν «λάδι στη φωτιά», ανταλλάσσουν ισχυρά «πυρά» και εξαπολύουν κατηγορίες για την πιο ντροπιαστική ημέρα στην ιστορία της ΝΔ.

Η σύγκρουση μεταφέρθηκε και σε επίπεδο κορυφής, με τον πόλεμο διαρροών και δηλώσεων μεταξύ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Αντώνη Σαμαρά.

Με πιθανότερες ημερομηνίες των εσωκομματικών εκλογών την 13η ή την 20η Δεκεμβρίου, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ συνεχίζει να συνεδριάζει.

Νωρίτερα είχε διακόψει τις εργασίες της, ζητώντας έγγραφή δήλωση εμπιστοσύνης από τους 4 υποψηφίους, σε διαφορετική περίπτωση, μέλη της, όπως οι Κώστας Τσιμάρας και Κώστας Κόλλιας, δήλωναν αποφασισμένοι να παραιτηθούν.

Εν τέλει οι έγγραφες διαβεβαιώσεις δόθηκαν το απόγευμα και η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ συνεχίζεται κανονικά.

Ωστόσο, η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η ΝΔ ενισχύεται από την έντονη φημολογία, εκτός και εκτός Συγγρού, για την δημιουργία κάτι... νέου που θα προέρχεται από τα σπλάχνα της συντηρητικής παράταξης. Το μόνο δεδομένο είναι ότι μέχρι αυτή την στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά...

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs