Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Εκλογικός νόμος: Τέλος το σενάριο των «200» - Η Χρυσή Αυγή θα απέχει από την ψηφοφορία


Τέλος παίρνει η συζήτηση για το ενδεχόμενο να ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος με διευρυμένη πλειοψηφία προκειμένου ...να ισχύσει από την αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Η Χρυσή Αυγή, η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε ξεκαθαρίσει την στάση της σχετικά με το αν θα ψήφιζε ή όχι την απλή αναλογική, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει στην κρίσιμη ψηφοφορία της ερχόμενης Πέμπτης. “Θα απέχουμε από την ψηφοφορία” ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην Ολομέλεια ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός σημειώνοντας πως “δεν θα γίνουμε ουρά ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ”. 

Με την εξέλιξη αυτή τελειώνει κάθε συζήτηση για ψήφιση του εκλογικού νόμου με «200» ψήφους προκειμένου να ισχύσει άμεσα και όχι από τις μεθεπόμενες εκλογές. Από τις 197 ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ, ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η Χρυσή Αυγή) που θεωρητικά η κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, υπολόγιζε στο «σακούλι» της ψήφισης του εκλογικού νομοσχεδίου, ο πήχης κατεβαίνει, μετά την αποχώρηση των 18 χρυσαυγιτών βουλευτών, στις 179 ψήφους.

Google+ Followers

Συνεργαζόμενα Blogs