Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ξανά στο στόχαστρο της εφορίας ο Μιχάλης Χατζηγιάννης - Νέα μπλεξίματα για τον τραγουδιστή


Νέα μπλεξίματα με την εφορία έχει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που ...
τον δικαίωσε πλήρως για την υπόθεση ελέγχου των οικονομικών του χρήσεων από το 2009 έως το 2011, θα αντιμετωπίσει νέο έλεγχο σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει η Espresso, η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, αφού στην απόφασή του το διοικητικό δικαστήριο αποσαφηνίζει απλώς ότι τα ποσά που εμβάσθηκαν στην Κύπρο το 2010 (σ.σ.: είχαν χαρακτηριστεί άγνωστης προέλευσης) δεν αποκτήθηκαν εκείνη τη χρονιά, αλλά «είναι προϊόν της επαγγελματικής πορείας του καλλιτέχνη» από τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά συνέπεια, ακύρωσε ουσιαστικά το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί και εδραζόταν στη διετία 2010-2011. Όμως, δεν προχώρησε σε κρίση ως προς τη φορολόγηση ή μη του καλλιτέχνη για τα προηγούμενα χρόνια, ανοίγοντας έτσι δρόμο για επανέλεγχο των εισοδημάτων του από το 2000!

Το όνομα του Μιχάλη Χατζηγιάννη έχει εντοπιστεί στη λίστα με τους 1.270.047 ΑΦΜ, που βρίσκεται στα χέρια των ελεγκτών του ΚΕΦΟΜΕΠ (σ.σ.: Εφορία Μεγάλου Πλούτου) και πρόκειται να ελεγχθεί φορολογικά για κάθε έτος από το 2000 έως το 2012, για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποίησε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών του και για τα εισοδήματα που δήλωσε στην Εφορία τη συγκεκριμένη περίοδο.




Αν ο τραγουδιστής δεν καταφέρει να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά με βάση τα εισοδήματα που εμφάνισε στις φορολογικές δηλώσεις των οικονομικών ετών 2001-2013, θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον φόρους εισοδήματος και προσαυξήσεις για την αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας του. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να κληθεί να πληρώσει και μεγαλύτερο ποσό από το αρχικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί μετά τον έλεγχο των εμβασμάτων της Κύπρου τη διετία 2010-2011! Οριστικό τέλος στην περιπέτειά του με την Εφορία θα δοθεί μόνο εάν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης καταφέρει να καλύψει τα συγκεκριμένα ποσά, αποδεικνύοντας ότι προέρχονται από εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί νόμιμα και έχουν φορολογηθεί ή απαλλαγεί νόμιμα από τον φόρο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs